Vádat emelhetnek az újpesti diplomagyár ügyében

Publikálás dátuma
2019.07.25. 13:38
Hamis iratok
Fotó: police.hu
A gyanúsított lakásán több millió forintot, valamint több mint 200 félkész útlevelet, nyelvvizsgát és egyéb iratot találtak a rendőrök.
Lezárta a nyomozást az újpesti rendőrkapitányság egy két évvel ezelőtt felszámolt hamisítóműhellyel kapcsolatban. Közleményükben emlékeztetnek rá, hogy 2017 áprilisában, lakása előtt fogták el az 54 éves D. Gábort, aki a gyanú szerint megrendelésre gyártott különböző iratokat és bizonyítványokat.
A házkutatás során aztán a rendőrök 6,5 millió forintot, rengeteg hamis iratot, valamint az elkészítésükhöz szükséges eszközt foglaltak le: előkerült 216 félkész hamis útlevél, nyelvvizsga és érettségi bizonyítvány, vezetői engedély is. A férfit végül 15 rendbeli közokirat-hamisítás bűntette, valamint 216 rendbeli közokirat-hamisításra irányuló előkészület vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként, feltételezett ügyfelei közül pedig egy nő és hat férfi ellen indult eljárás. Mivel a vizsgálat a napokban véget ért, és a kapitányság átküldte az iratokat az illetékes ügyészségnek, az ügyben hamarosan vádemelés jöhet.
Szerző

Halálra késelte legyengült feleségét, majd fel akarta robbantani magát

Publikálás dátuma
2019.07.25. 11:49
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gyilkos férj megnyitotta a gázcsapot, csak a véletlenen múlt, hogy nem repítette levegőbe a környékbeli házakat is
Brutális emberölési ügyben emelt vádat a Bács-Kiskun megyei Főügyészség: vádlott, egy 55 éves városföldi férfi tavaly december 5-én reggel közös otthonukban megölte 11 évvel idősebb feleségét, majd a gázpalack kinyitásával öngyilkosságot kísérelt meg. Közleményükből azonban nem csak a bűncselekmény, hanem az odáig vezető, tragikus életút is megismerhető.
Az vádirat szerint a büntetlen előéletű, alkoholista férj és a 66 éves nő több mint 30 éve éltek  városföldi sorházi lakásukban; a filigrán, alacsony, korábbi csonttöréséből adódóan nehezen mozgó asszony alig hagyta el a házat. Férje gondoskodott róla, emellett ellátta a ház körüli teendőket, és alkalmi munkákat is végzett - ugyanakkor rendszeresek voltak közöttük a viták, veszekedések.
Összevesztek 2018. december 15-én is, a férj pedig éppen részeg volt: amikor az asszony felemelte hangját vita közben, a 180 centis, 105 kilós vádlott annyira feldühödött, hogy rátámadt feleségére. Dulakodás közben két italos üveggel négyszer nagy erővel fejbe csapta feleségét, fojtogatta és mellkasára térdelt, aztán legalább egyszer mellkason is szúrta a sorozatos bordatörést szenvedő az asszonyt, a döféssel halálos vérvesztességet okozva.
Nem sokkal később megjelent a házastársak közös fia, akit az apa nem engedett be a házba. A fiú azonban észrevette, hogy a vádlott keze véres, és gyanús volt neki zavart viselkedése is, így felhívta apját – ő pedig bevallotta a gyilkosságot. A vádlott ezután kinyitotta nyílt égésterű kályhájuk ajtaját és megnyitotta a gázpalackot, és ledőlt a kanapéra, várva a robbanást; a helyszínre érkező villogó rendőrautó láttán azonban inkább elrohant otthonról, és egy közeli fás-bokros területen öngyilkosságot kísérelt meg.
Az ügyészség szerint csupán a véletlenen múlt, hogy a kiömlő gáz nem robbant be az égő kályha vagy egy elektromos szikra hatására, a detonáció vagy az azt követő tűz pedig közvetlenül veszélyeztette volna a sorházban lakó és ekkor otthonukban tartózkodó szomszédok életét, testi épségét.

A letartóztatásban lévő férfit különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és közveszélyokozás bűntettével vádolják. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni 
Szerző

Lövés dördült egy kecskeméti áruházban

Publikálás dátuma
2019.07.24. 18:13
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök elfogták az elkövetőt, emberölés kísérlete miatt indult eljárás ellene. Állítólag a férfi puskával támadt egy nőre, aki hosszú együttélés után, három hete szakított vele.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szerda délután, valamivel 16 óra után érkezett bejelentés arról, hogy lövés dördült el egy kecskeméti áruházban. Az egyenruhások azonnal a helyszínre vonultak, ahol elfogták a feltételezett elkövetőt. Vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást. A férfi elszámoltatása folyamatban van. A történtek során nem sérült meg senki. A 24.hu azt írja, olvasójuk információja szerint az egyik boltban volt lövöldözés. A baon.hu megyei hírportál értesülése szerint egy vadász férfi puskával támadt az Alföld Áruházban dolgozó nőre, aki hosszú együttélés után, három hete szakított vele. Úgy tudják, a férfi életveszélyesen megfenyegette a nőt, aki ezért testőrt is fogadott. Azt írták, hogy a férfi sörétes puskával ment be az üzletbe, és amikor a nő meglátta, gázsprével felé fújt. A férfi erre lövéssel válaszolt, de nem talált el senkit. A portál szerint a nő testőre ezután leteperte a férfit, és az áruház biztonsági őreivel visszatartották a rendőrök megérkezéséig.
Szerző
Frissítve: 2019.07.24. 19:05