Újra őrizetbe vették az ukrán hajóskapitányt

Publikálás dátuma
2019.07.29. 17:54

Fotó: STR / AFP
Miután a Kúria törvénysértőnek ítélte Jurij C. szabadlábra helyezését, a férfit ismét bevitték a rendőrök.
Nem sokat várt az ukrán hajóskapitány újbóli begyűjtésével a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Miután a Kúria hétfőn törvénysértőnek ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság azon döntését hogy 15 milliós óvadék ellenében szabadlábra engedték a Hableány-tragédia gyanúsítottját – a rendőrök ezután ismét gyanúsítottként vitték be a 64 éves ukrán férfit, kihallgatása jelenleg is tart a police.hu cikke szerint.  Új fejlemény, hogy  Jurij C. ezúttal 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt felelhet. A BRFK egy másik eljárást is folytat ellene, halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt is nyomoznak az ügyben. 
A Kúria hétfőn törvénysértőnek ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság döntését
Fotó: Erdős Dénes
A hajóskapitány szabadlábra helyezése ellen korábban már a Legfelsőbb Ügyészség is tiltakozott és fellebbezett – ez vezetett végül a Kúria döntéséhez.  Az ügyészségi álláspont szerint a döntés törvénysértő volt, mivel a kapitánynak Magyarországon nincs bejelentett lakhelye, azaz a hatóságok nehezen érik el, Európában jelentős helyismerettel bír, továbbá az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a a kapitány mobiltelefonjáról több mindent töröltek a baleset után. Ráadásul a kapitányt súlyos, 2-8 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti, ami elég komoly büntetés ahhoz, hogy megpróbáljon elszökni előle, pláne úgy, hogy Ukrajnából a kiadatás meglehetősen problémás. 
Szerző
Frissítve: 2019.07.29. 20:08

Megrögzött kókuszrúdtolvajt fogtak a paksi rendőrök

Publikálás dátuma
2019.07.29. 17:25

Az idős férfi háromszor is visszament, hogy édességet zsebeljen be, de elvitt egy műfogsorrögzítőt is.
Január 23-án tett feljelentést egy paksi áruház, hogy valaki dézsmálja az édességkészletüket: a tolvaj nyolc darab kókuszcsemegét és egy műfogsorrögzítő tubust lopott ki ruhájába rejtve az üzletből, utóbbit talán azért, hogy ne legyen gond a nassolással. A rendőrök adatokat gyűjtöttek, majd azonosították és el is fogták a feltételezett elkövetőt – egy 64 éves helyi férfit, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett.
A férfi azt is bevallotta, hogy januárban még kétszer lopott ugyanabból az áruházból kókuszrudat és egyéb élelmiszereket - ezért üzletszerűen elkövetett lopás vétségével gyanúsították meg. Az ügyben folytatott eljárás a napokban lezárult, a paksi rendőrök pedig elküldték az iratokat az illetékes ügyészséghez;  az édességpult réme ellen így hamarosan vádat emelhetnek (police.hu).
Szerző
Témák
Paks csoki tolvaj

Forma-1-es csapat kamionja szakította át az M1-es szalagkorlátját

Publikálás dátuma
2019.07.29. 16:19
A Renault Forma-1-es csapat egyik szállítókamionja az M1-es autópálya 121 kilométerénél Győrnél
Fotó: Krizsán Csaba / MTI
A sofőrt kórházba szállították kivizsgálásra, de komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet.
Átszakította a szalagkorlátot egy Budapest felé haladó kamion az M1-es autópálya 121. kilométerszelvényében – írta hétfő délután a police.hu. A rendőrség tájékoztatása szerint a jármű a pályatesteket elválasztó szalagkorlátot átszakítva átsodródott a Hegyeshalom felé vezető oldalra, ahol a vízelvezető árokba borulva állt meg. A kisalfold.hu cikke szerint egy ember beszorult a járműbe, őt a győri hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal közösen szabadították ki. Az Index azt írja: a Renault kamionja a hétvégi Német Nagydíjról, Hockenheimből tartott az augusztus eleji Magyar Nagydíj helyszínére a Hungaroringre. A csapat közlése szerint a sofőrt kórházba szállították kivizsgálásra, de komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet, azt viszont nem közölték, hogy a csapat felszerelésében történt-e nagyobb kár.  
A Renault Forma-1-es csapat egyik szállítókamionja az M1-es autópálya 121 kilométerénél Győrnél
Fotó: Krizsán Csaba / MTI
Szerző