Előfizetés

Ezek az óriásbombák Budapesten is felrobbanhattak volna

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.30. 18:23

Fotó: Illyés Tibor / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Közel másfél tonnányi robbanótest repült a levegőbe Tatárszentgyörgyön, óriási kráterek maradtak a helyükön.
Négy, korábban Budapesten talált, már a helyszínen hatástalanított világháborús robbanótestet semmisített meg az Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrede kedden Tatárszentgyörgyön.
Gajdos Milán kommunikációs tiszt beszámolója szerint három robbantógödörben négy eszközt helyeztek el - írja az MTI. Az elsőben két százkilós szovjet robbanótest volt, az egyiket a Vörösmarty tér felújításakor, a másikat egy Csörsz utcai építkezésen találták.
A második gödörben egy 250 kilós brit légibomba volt, amelyet a Bozsik-stadion egykori edzőpályájánál találták, a harmadikba pedig egy egytonnás amerikai légibomba került, amely a Duna medréből bukkant elő március végén Budafoknál.
Utóbbi helyszínen egyébként két ilyen robbanótestet is találtak, és 4000 ember hagyta el otthonát, 1400 ingatlant evakuáltak kiemelésük idejére. 

Újabb focicsapat bújt Mészáros mezébe

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.30. 16:38
A zalaegerszegi csapat pózol új sportmezében
Fotó: 2rule/ Facebook
A Zalaegerszegi TE FC is beöltözött, velük ismét az NBI-es mezőny negyede játszik 2rule-szerelésben.
Újabb csapat csatlakozott a 2rule-márkát választók közé, a "hagyományokat" folytatva a magyar labdarúgó NBI egyik újonca tette le a voksát a felcsúti milliárdos sportmárkája mellett – írja az mfor.hu. A fejleményéről egyébként Facebook-oldalán is beszámolt a sportmárka: a csapat pedig  a Zalaegerszegi TE FC, akivel együtt már elmondható, hogy újra a 12 csapatos NBI negyede 2rule-mezben vívja meg a csatáit. Ez az állítás tavaly is igaz volt, ám a Haladás kiesése után két csapatra szűkült az NBI-ben szereplő 2rule-os csapatok száma. A zalaegerszegiek döntésével visszaállt a világ rendje.
Az, hogy a ZTE Mészáros Lőrinc sportmárkája mellett döntött, egyáltalán nem lehet meglepetés, ugyanis a felcsúti milliárdos egész közel mozgolódik a csapat körül - jegyzi meg a lap. Egyrészt, amikor a ZTE feljutott tavasszal az NBI-be, a sajtóban megjelent képek tanúsága szerint maga Mészáros Lőrinc is a csapattal ünnepelt, másrészt a ZTE Football Club Zrt. többségi tulajdonosa a Pharos '95 Kft., mely Végh Gábor és felesége közvetlen tulajdonában áll. A Pharos amellett, hogy meglehetősen aktív a sportpálya- és stadionépítések terén, a felcsúti Pancho Aréna gyepét is ők rakták le, és Végh Gáborék Puskás-szobrot adományoztak a felcsúti fociakadémiának, még felcsúti fióktelepet is fenntartanak, tehát az üzleti életben is nem egyszer kapcsolatba kerültek Mészáros Lőrinccel.
Mint arról a portál nemrég írt, a 2rule annak ellenére, hogy tavaly, az első teljes működési éve veszteséggel zárt, egyre több sportág felé nyit: a vívóvilágbajnokságra is ők szállították a válogatott sportruházatát, emellett kosárlabda-, kézilabda- és röplabda-csapatokat is öltöztetnek már.

Egy 85 éves devizahitel-adóst is kilakoltatnának Gyálon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.30. 14:00
Képünk illusztráció!
Fotó: Markoszov Szergej / Népszava
Volt olyan hónap, amikor több volt a fizetendő részlet, mint az idős asszony lányának teljes fizetése.
H. Ágnest és 85 éves édesanyját az ügy jelenlegi állása szerint július 31-én lakoltatják ki a gyáli otthonukból. Anya és lánya 2006 óta élnek a településen, egy devizahitelből vásárolt ingatlanban. Az eredetileg 10 millió forintos hitel törlesztőrészlete néhány év alatt a háromszorosára nőtt: volt olyan hónap, amikor több volt a fizetendő részlet, mint Ágnes teljes fizetése írja a Város Mindenkié blog. A törlesztőrészleteket így nem tudták fizetni, majd az OTP Faktoring Zrt. kezdeményezte az ingatlan elárverezését. A szerdai kilakoltatást az árverési vevők kezdeményezték. Ágnesnek ugyan 
van munkahelye, a magánbérleti szektorban az elmúlt években lezajlott szélsőséges mértékű lakbér-emelkedés miatt erősen kérdéses, hogy találnak-e megfizethető lakhatást.

A Város Mindenkié csoport azzal fordult Gyál Város Önkormányzatához, hogy biztosítson elhelyezést Ágnesnek és idős édesanyjának egy támogatott lakbérű önkormányzati bérlakásban.