„Akkor sem visztek be” – Bicskával támadt a mentőkre egy férfi Kecskeméten

Publikálás dátuma
2019.07.31. 13:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ittas vádlottat csak gázspray-vel és gumibottal tudták lefegyverezni.
A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 66 éves kecskeméti férfi ellen, aki ittas állapotban bicskával hadonászott a mentősök, majd egy börtönőr felé. Az ügyészség közleménye szerint még március 13-án délután, Kecskeméten azért riasztották a mentőket, mert az egyik utcában egy ittas, vérző fejű férfit találtak, aki elesett a kerékpárjával. A helyszínre érkező mentőápoló és sofőr a férfit a kecskeméti kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállította, ahonnan a pszichiátriára kellett továbbvinni. A mentőautó indulása után a férfi megkérdezte az ápolótól, hová viszik, mire az ápoló közölte, hogy ittassága miatt a pszichiátriára szállítják. A vádlott erre dühbe gurult, a kabátja zsebéből előrántott egy bicskát és kipattintotta a pengéjét. Átvágta a biztonsági övét, majd a bicskával egy szúró mozdulatot tett az ápoló mellkasa felé azzal a felkiáltással, hogy „akkor sem visztek be”. Az ápoló a szúrás elől hátralépett, így nem találta el. A sofőr még a kórház területén megállította a mentőautót, az ápoló pedig kiugrott a járműből. Ezután a férfi a mentőben ülve tovább hadonászott a bicskával a mentő előtt álló ápoló és sofőr felé, holott többször felszólították, hogy tegye le a bicskát. Ekkor a mentő sofőrje észrevett egy rabszállító autót, majd segítséget kért tőlük a vádlott lefegyverzéséhez. Az egyik szolgálati egyenruhát viselő börtönőr odament a mentőhöz és felszólította a férfit, hogy tegye le a bicskát. A vádlott azonban tovább hadonászott a bicskával, majd a mentőautóba fellépni próbáló börtönőr felé szúrt, mire az egyenruhás visszalépett, így a szúrás nem találta el. Végül gázspray-vel és gumibottal tudta a börtönőr semlegesíteni az ittas férfit, akit be is vittek a pszichiátriára. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a szabadlábon védekező vádlottal szemben azzal, hogy a bicskát is el kell kobozni. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.
Szerző
Témák
Kecskemét mentő
Frissítve: 2019.07.31. 15:31

Vérlázító „tréfa” miatt riasztották a mentőket a belvárosban

Publikálás dátuma
2019.07.31. 11:54
Illusztráció
Fotó: Népszava
A férfi bejelentése miatt gyermekrohamkocsit is küldtek a helyszínre.
Vérlázító „tréfa” okozott fejfájást a mentőknek – közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Mint írják, szerda délelőtt egy izgatott férfi kérte a mentők segítségét a VI. kerületbe. Arról számolt be, hogy egy lakás ég, amiből egy gyermek nem tudott kimenekülni. A mentésirányító a legmagasabb prioritásba sorolta a segélykérést, és azonnal rohamkocsit és a gyermekrohamkocsit riasztott a helyszínre, miközben értesítette a katasztrófavédelem szakemberit. A riasztástól számított negyedik percben kiérkező mentők azonban meglepetten tapasztalták, hogy sem égő lakás, sem bajba jutott gyermek nem várja őket. „Bajtársaink ugyan nem örültek a rossz tréfának, mégis megkönnyebbülve vették tudomásul, hogy senki nem szorul mentőellátásra” – tették hozzá.
Szerző

Megöltek egy nőt Kőbányán

Publikálás dátuma
2019.07.30. 22:50

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A BRFK elfogatóparancsot adott ki a feltételezett elkövető ellen.
A rendőrség ügyeletére 2019. július 30-án 14 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapesten, a X. kerületi Kolozsvári utca egyik lakásában egy holttestet találta - írja a police.hu. A helyszíni szemle során kiderült, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. A nyomozók megállapították, hogy a bűncselekménnyel Cs. Dániel gyanúsítható megalapozottan, aki ellen a BRFK elfogatóparancsot bocsátott ki.
Szerző
Frissítve: 2019.07.31. 08:55