Európai Bizottság;Ursula von der Leyen;

2019-08-01 06:15:00

Bemutatkozik Orbán von der Leyennek

Az EB-elnök ismerteti a kormányfővel elképzeléseit az EU legfontosabb kihívásairól.

Bemutatkozó látogatáson fogadja ma Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor magyar miniszterelnököt Brüsszelben.

Jens Flosdorff, Ursula von der Leyen szóvivője a Népszavának elmondta: a találkozót várhatóan a délelőtti órákban tartják, először az elnök ismerteti Orbán Viktorral elképzeléseit az Európai Unió előtt álló legfontosabb kihívásokról – így például a klímaváltozásról, a migrációról, az EU bővítéséről, az intézményi reformokról –, majd a „magyar kormány perspektíváit” szeretné megismerni Orbán Viktor beszámolójából.

– Ez egy bemutatkozó látogatás, amely során a felek kölcsönösen ismertetik egymás álláspontját, semmilyen döntés nem születik majd – hangsúlyozta Jens Flosdorff, hozzátéve, hogy a mintegy 40-45 percesre tervezett megbeszélés után nem tartanak sajtótájékoztatót sem.

A mai tárgyalás annak az  európai találkozó-sorozatnak a része, amely során Ursula von der Leyen az elmúlt napokban Párizsban, Varsóban, Belgrádban, Rómában is járt, Brüsszelben pedig Andrej Babis cseh kormányfővel találkozott.