Balesetezett a budapesti 1-es villamos, 9-en kerülhettek kórházba

Publikálás dátuma
2019.08.02. 15:24
Illusztráció
Fotó: Népszava
Volt, aki a fejét ütötte meg, volt aki a nyakát, vészfékezésből lett a baj.
Baleset miatt nem járt egy szakaszon az 1-es villamos a fővárosban. A mentők tájékoztatása szerint többen megsérültek. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: 6 mentőegységet riasztottak a helyszínre.
A mentők jelenleg is 9 sérültet vizsgálnak, akik a villamoson utaztak. Valószínűleg kórházba viszik őket, hogy nincs-e törésük.

Volt, aki a fejét ütötte meg, volt aki a nyakát. Valamennyien felnőttek.
A helyszínelés délután 5 előtt véget ért, a villamos a teljes vonalon közlekedik. A BKV Zrt. szerint a villamos vészfékezett, az utasok akkor sérültek meg.
Szerző
Frissítve: 2019.08.02. 18:37

Egy Nagy vezetéknevű férfi követte el a zágrábi mészárlást

Publikálás dátuma
2019.08.02. 11:37

Fotó: Youtube
A bűncselekmény helyszínén egy két hónapos kisgyereket is találtak.
Igor Nagy, vukovári lakos követte el a hatszoros gyilkosságot csütörtök este Zágrábban – írja a Jutarnji List című zágrábi napilap cikke alapján a HVG.  A férfi hat emberrel végzett. A lap úgy tudja,a bűncselekmény helyszínén találtak egy két hónapos kisgyereket, akinek a gyilkos volt az apja. A gyermeket egy gyermekotthonban helyezték el. A taxisként dolgozó, 36 éves Nagy a bűncselekmény elkövetése után megpróbált elmenekülni, ám a rendőrök pénteken hajnali négy óra körül bekerítették. Ekkor magával is végzett. Meg nem erősített források szerint a bűncselekmény hátterében családi dráma áll. Horvát sajótérteülések szerint az egyik áldozat Nagy exbarátnője, a másik pedig a nő húga. 
Szerző

Vádat emeltek Portik Tamás ellen az 1996-os ügetői merénylet ügyében

Publikálás dátuma
2019.08.02. 11:30
Korábbi felvétel
Fotó: Népszava
Felbujtóként, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat P. Tamással szemben az 1996-os ügetői merénylet ügyében a Fővárosi Főügyészség - tájékoztaott a fővárosi főügyész helyettese pénteken.
Fürcht Pál felidézte: a hajtóként dolgozó sértettre 1996. november 13-án este az ügetőn négy lövést adtak le és három golyó el is találta. Az életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A vádirat szerint P. Tamás azért akarta megöletni a férfit, mert tudomást szerzett arról, hogy az terhelő adatot közölt róla a rendőrséggel. A közlemény szerint az 51 éves vádlott (P. Tamás) az 1990-es évek közepétől egy olyan, mintegy 15-20 emberből álló csoportot szervezett maga köré, amelyet ő irányított és a tagoknak az volt a feladatuk, hogy végrehajtsák az utasításait. A férfi megölette egy riválisát, ami miatt nyomozás indult, és ebben tanúként hallgattak ki egy az ügetőn hajtóként dolgozó férfit. A férfi a tanúkénti kihallgatása után, a folyosón említést tett a rendőröknek arról, hogy az emberölés hátterében szerinte P. Tamás állhat. A vádlott tudomást szerzett erről és elhatározta, hogy megöleti az általa besúgónak, "vamzernek" tartott hajtót. P. Tamás 1996 novemberének elején rávett egy másik férfit arra, hogy végezzen a hajtóval. A megbízott az akcióba bevonta öt társát - köztük a testvéreit - és beszerzett egy puskát is. A fegyvert a Fiumei úti temetőben rejtette el az elkövetés előtt, mivel a sírkert fala határos az ügetőpályával, majd végre is hajtotta a gyilkossági kísérletet - közölte a főügyész-helyettes. Az Országos Rendőr-főkapitányság július 2-án kiadott közleményéből kiderül: a hajtó, L. Csaba annak a P. Józsefnek volt a barátja, akit 1996. november 1-jén a budapesti Ladik utcában öltek meg, P. Tamás megbízásából. A rendőrség szerint a hajtó ellen elkövetett merénylet az 1996 végén kezdődött - budapesti - leszámolásos jellegű bűncselekmény-sorozatnak volt az egyik állomása. A Fővárosi Ítélőtábla 2018 januárjában jogerősen is 11 év fegyházbüntetést szabott ki a hajtó elleni merénylet elkövetőjére, Tanyi Györgyre. Az ítélet szerint a támadó testvérei és negyedik társuk bűnsegédként működött közre azzal, hogy figyelőként biztosították az elsőrendű vádlott tettét és segítették menekülésében.
Szerző