Előfizetés

Halálos gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest- Hegyeshalom vonalon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.06. 11:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Járókelőt ütött el egy InterCity-járat, a helyszínelés idejér 20 perces késésekre lehet számítani a vasúti etapon.
Halálra gázolt egy gyalogost Győr-Gyárváros megállóhelynél a Sopron Közgáz InterCity kedd délelőtt, a helyszínelés ideje alatt csak egy vágányon haladhatnak a vonatok - közölte a Mávinform az MTI-vel.      A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon közlekedő délelőtti és kora délutáni járatok a helyszínelés miatt várhatóan 10-20 percet késnek. Az IC utasai a katasztrófavédelmisek segítségével átszállhatnak a Bécsből Budapestre tartó Avala EuroCityre. 

Autóhoz kötve kínozta halálra kutyáját egy balotaszállási nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.06. 11:29
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az állat belehalt a kíméletlen bánásmódba, gazdája ellen rendőrségi eljárás indult
Állatkínzás gyanújával indult eljárás egy 68 éves balotaszállási asszony ellen, aki hétfőn szemtanúk láttára vonszolta halálra nagy testű kutyáját. A kiskunhalasi kapitányságra reggel érkezett bejelentés arról, hogy egy nő az autója után kötött kutyával halad az 5413-as úton. 
A bálamadzaggal a lökhárítóhoz rögzített állat eleinte még bírta tartani a sebességet, később azonban összerogyott – gazdáját ez sem érdekelte, a vérző kutyát hazáig húzta az úttesten. A rendőrök már nem tudtak segíteni az állaton, amit az asszony a hatósági felvételek alapján el is temetett a járőrök érkezéséig.
A nőt bevitték a rendőrségre és kihallgatták, ügyében már nyomoznak a kapitányságon, írja a police.hu.
 A Mancs a Kézben Kutyavédő Alapítvány Facebook-bejegyzése szerint még az sem biztos, hogy a kutyát nem élve temette el gazdája; az idős nő állítólag azért büntette így az állatot, mert az megszökött otthonról.

Ezt a dühös, hátizsákkal csapkodó férfit keresik a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.06. 09:27

Fotó: police.hu
A kockás inges ismeretlen Kőbánya-alsón lökte fel és verte meg haragosát.
Garázdaság miatt köröz egy ismeretlen, középkorú férfit a X. kerületi rendőrkapitányság: mint a police.hu írja, a gyanúsított még április 26-án este összeveszett valakivel a Kőbánya-alsó vasútállomáson, és nem is állt meg a szavaknál.
A kockás inges, kopaszodó férfi ugyanis földre lökte és hátizsákjával püfölte vitapartnerét – akinek a jelek szerint eközben még ahhoz is volt ideje és lélekjelenléte, hogy lefotózza a támadót.
A rendőrkapitányság most a fénykép alapján keresi az elkövetőt, megtalálásához pedig a lakosság segítségét is kérik: aki felismeri a férfit, tud hollétéről vagy a bűncselekmény részleteiről, az névtelensége megőrzése mellett is hívhatja az 06-80-555-111 Telefontanú ingyenes  zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​