Ennyit a nagy összefogásról: csak lesz néhány nem fideszes polgármesterjelölt is Erzsébetvárosban

Publikálás dátuma
2019.08.07. 12:37

Fotó: Facebook
A volt MSZP-s Hunvald György után a volt LMP-s Moldován László is bejelentette, hogy függetlenként indul.
Elindul a VII. kerületben a polgármesteri címért az LMP volt budapesti elnöke, Moldován László - írja az Azonnali. Moldován a pártoktól függetlenül, de az Élhető Erzsébetváros Egyesület és az Állampolgárok a Centrumban Egyesület támogatásával méretteti meg magát – utóbbi a független főpolgármester-jelöltként induló Puzsér Róberthez köthető egyesület. A kerületben jelenleg a fideszes Vattamány Zsolt a polgármester. Az ellenzéki pártok a DK volt EP-képviselőjét, a tavaly áprilisi parlamenti választáson egyéniben még a II. kerületben induló Niedermüller Pétert támogatják a bulinegyedet is magában foglaló pesti VII. kerület polgármesterjelöltjeként. Az MSZP-ből nemrég kilépett, egyébként jogerősen elítélt korábbi polgármester, Hunvald György is bejelentette már: újra polgármester akar lenni. Moldován az Azonnali felvetésére, mely szerint az indulása a Fidesz malmára hajtja a vizet, azt mondta: Nidermüller Péter az első perctől esélytelen legyőzni a regnáló polgármestert, hiszen semmi köze a kerülethez. Hozzátette: ő és támogatói a kerületben élő, kompetens jelöltet akarnak állítani, „és szerencsére többen azt gondolják, hogy ez én vagyok”. Moldován Lászlóról még azt érdemes tudni, hogy miután hevesen kardoskodott az ellenzéki összefogás ellen és az LMP önálló indulása mellett, a párt fővárosi elnökeként ő vezette a párt fővárosi tárgyalódelegációját.
Szerző

Megrongálták a Coca-Cola előítéletmentességre buzdító plakátjait

Publikálás dátuma
2019.08.07. 12:15

Fotó: Koncz Márton / Népszava
A vandálok hazafiaknak nevezik magukat és arra biztatják olvasóikat, hogy adják meg adataikat egy Kreml-közeli oldalnak.
„Magyar hazafiaknak elege lett a Coca-Cola által folytatott agresszív LMBTQP+ reklámkampányból és belekezdtek az utcák mentális mocskának eltakarításába. Mindenkinek ajánljuk követni a jó példájukat!” – így buzdít rongálásra az Anti-Gender Propaganda nevű blog, szúrta ki elsőként a 444. A rongálásról videófelvételt is közöltek oldalukon, bár valamiért az arcukat eltakarták a „hazafias tett” végzése közben. A vandalizmus mellett
arra is biztatják olvasóikat és támogatóikat, hogy adják meg személyes adataikat a Citizengo nevű, Kreml-közeli ortodox oligarchához köthető nemzetközi petíciós oldalnak,

Szerző
Témák
LMBTQ
Frissítve: 2019.08.07. 13:04

Változtatott a botrányt kavart kampányon a Coca-Cola, de eredetileg is így tervezték

Publikálás dátuma
2019.08.07. 12:06

Fotó: Koncz Márton / Népszava
Nem a tiltakozások miatt váltottak plakátokat.
Ma kezdődik a Sziget Fesztivál, ezért elérkezett az idő a találkozásra a #loveislove kampány főszereplőjével: a kizárólag a fesztiválon kapható, különleges és limitált szériás termékünkkel. Mától a Szigeten és a hirdetési felületeinken is a szivárvány címkével ellátott 0,5 literes palackos Coca-Cola és Coca-Cola zero áll a középpontban – tájékoztatta lapunkat a cég. A szivárvány tehát maradt, de meleg és leszbikus párok már nem láthatók a plakátokon. A változtatásnak azonban nincs köze a tiltakozásokhoz. A cég kérdésünkre közölte: „Eredetileg is így terveztük a kampányt. A kampány első hetében a párok szerepeltek a plakátokon, a második héttől, a Sziget kezdetétől pedig a kizárólag a fesztiválon kapható, különleges és limitált szériás termékünk, a szivárványos címkével ellátott 0,5 literes palackos Coca-Cola és Coca-Cola zero.”
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) is tiltakozik, de nem a kólás plakátok, hanem a PestiSrácok.hu egyik írása, a „mozgáskorlátozott emberek megalázása” miatt. A kormánypárti portál egyik szerzője homofób hevületében odáig ment ugyanis, hogy kijelentette: „tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni”. A MEOSZ határozottan visszautasít minden olyan megnyilvánulást, amely a mozgáskorlátozott, kerekesszékes emberek emberi méltóságát sérti. Tiltakozunk a közösségünket érő jogsértő, kirekesztő és megalázó kinyilvánítások ellen – hangsúlyozta a szövetség, amely mélységesen sértőnek és felháborítónak tartjak a PestiSrácok.hu cikkét. Magyarország az alaptörvényben deklarálta a mozgáskorlátozott embereket megillető jogokat, emberi méltóságuk védelmét, és külön intézkedésekkel védi a fogyatékkal élő embereket. Ennek szellemében az érdekükben tett intézkedések állami kötelezettségek, nem egyéni kegy gyakorlása. A mozgáskorlátozott embereket ugyanazon jogok illetik meg, mint a társadalom többi tagját, beleértve a közösségi életben való részvételt is – hívta fel a figyelmet a MEOSZ. A mozgáskorlátozottság egy állapot, amivel élni és megélni kell a mindennapokat, úgy, ahogy azt, minden ember teszi. A kerekesszékes emberek nem kérnek sajnálatot, csak ugyanazokat a törvényben biztosított jogokat, mint a társadalom valamennyi tagja. „Elvárjuk, hogy a mozgáskorlátozott embereket, az ő helyzetüket ne használják fel gyűlöletkeltés céljára, a cikk írója pedig kérjen bocsánatot a kerekesszékes emberektől!” – zárult a közlemény. Közösségi oldalán Alföldi Róbert színész-rendező is bocsánatkérésre biztatta a portált. A PestiSrácok.hu közölte ugyan a MEOSZ tiltakozását, de eddig nem kért bocsánatot.
Szerző
Témák
Coca-Cola plakát
Frissítve: 2019.08.07. 12:13