Németországban eltűnt gyereket találtak a rendőrök a Keletiben

Publikálás dátuma
2019.08.07. 15:00

Fotó: Népszava
Világot akart látni, ezért Budapestre jött.
A BRFK járőrei 2019. augusztus 6-án éjszaka a Keleti pályaudvar aluljáró szintjén figyeltek fel egy kisfiúra. Amikor a rendőrök megkérdezték tőle, hogy hol vannak a szülei, kiderült, hogy a gyermek csak németül beszél, nincsenek nála iratok. A kisfiú azt mondta a rendőröknek, hogy azért jött vonattal Budapestre, mert látni szerette volna a fővárost, semmilyen ismerőse nem él itt, és a szülei sem tudnak arról, hogy Budapesten van - közölte a rendőrség honlapján.   
A járőrök bevitték a kisfiút a VII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a kollégák felvették a kapcsolatot a német hatósággal és a szüleivel. A német rendőrök eltűntként keresték. Az erzsébetvárosi rendőrök közben gondoskodtak a gyermek ellátásáról és ideiglenesen egy gyermekvédelmi intézetbe vitték, ahonnan az édesapjával 2019. augusztus 7-én délután hazautaztak.
Szerző
Témák
Keleti pu
Frissítve: 2019.08.07. 15:34

Szexuális kényszerítés miatt nyomoz a rendőrség, a TV2 szerint Donáth László ellen

Publikálás dátuma
2019.08.07. 13:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség nem közölt neveket.
A Gaudiopolis szeretetotthon egyik alkalmazottja feljelentést tett Donáth László evangélikus lelkész, Donáth Anna momentumos EP-képviselő édesapja ellen zaklatás miatt - közölte a kormányközeli TV2 a Tények című műsorban. A BRFK a hvg.hu kérdésére megerősítette, feljelentés alapján 2019. június 13-án nyomozást rendelt el szexuális kényszerítés gyanúja miatt, melyben gyanúsítotti kihallgatás még nem történt. A rendőrség hozzátette, névre szóló megerősítést nem közölnek, azaz nem árulják el, ki az ügy érintettje.  Donáth László egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.
Szerző
Frissítve: 2019.08.07. 22:23

Ennyit a nagy összefogásról: csak lesz néhány nem fideszes polgármesterjelölt is Erzsébetvárosban

Publikálás dátuma
2019.08.07. 12:37

Fotó: Facebook
A volt MSZP-s Hunvald György után a volt LMP-s Moldován László is bejelentette, hogy függetlenként indul.
Elindul a VII. kerületben a polgármesteri címért az LMP volt budapesti elnöke, Moldován László - írja az Azonnali. Moldován a pártoktól függetlenül, de az Élhető Erzsébetváros Egyesület és az Állampolgárok a Centrumban Egyesület támogatásával méretteti meg magát – utóbbi a független főpolgármester-jelöltként induló Puzsér Róberthez köthető egyesület. A kerületben jelenleg a fideszes Vattamány Zsolt a polgármester. Az ellenzéki pártok a DK volt EP-képviselőjét, a tavaly áprilisi parlamenti választáson egyéniben még a II. kerületben induló Niedermüller Pétert támogatják a bulinegyedet is magában foglaló pesti VII. kerület polgármesterjelöltjeként. Az MSZP-ből nemrég kilépett, egyébként jogerősen elítélt korábbi polgármester, Hunvald György is bejelentette már: újra polgármester akar lenni. Moldován az Azonnali felvetésére, mely szerint az indulása a Fidesz malmára hajtja a vizet, azt mondta: Nidermüller Péter az első perctől esélytelen legyőzni a regnáló polgármestert, hiszen semmi köze a kerülethez. Hozzátette: ő és támogatói a kerületben élő, kompetens jelöltet akarnak állítani, „és szerencsére többen azt gondolják, hogy ez én vagyok”. Moldován Lászlóról még azt érdemes tudni, hogy miután hevesen kardoskodott az ellenzéki összefogás ellen és az LMP önálló indulása mellett, a párt fővárosi elnökeként ő vezette a párt fővárosi tárgyalódelegációját.
Szerző