Előfizetés

Késelésig fajult egy családi vita a XI. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.08. 12:03

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy 17 éves fiú egy fiatal lányt és otthon tartózkodó édesanyját is életveszélyesen megsebesítette.
Csütörtök reggel késelés történt a XI. kerületi Csóka utcában: az utca elejét lezárták, a mentők és a rendőrök is több autóval vonultak ki a helyszínre – írja az Index egy olvasói beszámoló alapján. A portál információi szerint egy családi vita fajult késelésig. A rendőrség később megerősítette, hogy késelés történt és azt is közölték, hogy három életveszélyes sérült van. Kőbányai lakcímén volt kijelölve a bűnügyi felügyelete annak a 17 éves budapesti fiúnak, aki csütörtök reggel fél nyolc előtt megszökött a lakásból, miután levágta magáról nyomkövetőt – olvasható a police.hu-n.
A fiú egyenesen a XI. kerületi Csóka utcába ment, ahol egy késsel rátámadt és megszúrt egy fiatal lányt és az otthon tartózkodó édesanyját, majd a kést maga ellen fordította.

Mindhárman életveszélyesen megsérültek. A helyszínre érkező nyomozók a fiút elfogták, a mentőszolgálat munkatársai mindhármukat kórházba szállították.

„Bárki szívesen megcsinálná a Magdival azt, amit azzal a szerencsétlen kutyával tett”

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.08. 08:18
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Rendőrök és polgárőrök figyelnek a balotaszállási nőre, aki kocsija után kötve vonszolta a kutyáját.
Valóságos látványosság vált a balotaszállási nő tanyája, akinek kutyája korábban elszökött, mert megrettent a vihartól, az asszony pedig büntetésül az autója mögé kötötte, majd 15 kilométeren át vonszolta – írja a Blikk. „Mindenki jól ismeri a faluban, de 
nem szeretünk vele beszélgetni. Amit mindenki látott tőle a videóban, az az agresszivitás tényleg az ő alapstílusa”

– mondta a lapnak egy helyi nő, aki szerint igazi zarándokhely lett a tanya. A környéken az eset óta rendőrök és polgárőrök is többször megfordultak.
„Persze, hogy fel-alá járnak a zsaruk. Bárki szívesen megcsinálná a Magdival azt, amit azzal a szerencsétlen kutyával tett, ettől próbálják megvédeni”

– nyilatkozta a lapnak egy másik balotaszállási lakos. Mint azt korábban megírtuk, a 68 éves nő hétfőn az autója után kötött kutyával halad az 5413-as úton. A bálamadzaggal a lökhárítóhoz rögzített állat eleinte még bírta tartani a sebességet, később azonban összerogyott – gazdáját ez sem érdekelte, a vérző kutyát hazáig húzta az úttesten. A rendőrök már nem tudtak segíteni az állaton, amit az asszony a hatósági felvételek alapján el is temetett a járőrök érkezéséig – a Mancs a Kézben Kutyavédő Alapítvány szerint lehetséges, hogy élve ásta el a kutyát. 
A szomorú eset óta online aláírásgyűjtés indult, hogy minél komolyabb felelősségre vonás történjen az ügyben.

Már mintegy 100 ezer ember látta el ezt a szignójával. Szerda estére az állatvédők békés demonstrációt is hirdettek a tanya elé.

Meghalt a veszkényi baleset egyik sérültje

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.07. 22:22

Fotó: police.hu
Korábban árokba hajtott egy tehergépkocsi, többen megsérültek a 85-ös főúton.
A 85-ös számú főúton, Veszkény közelében árokba hajtott és felborult egy Csorna felől Kapuvár irányába közlekedő kisteherautó - írja honlapján a rendőrség. A baleset következtében többen megsérültek, egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.