Halálutakban uniós rekorderek vagyunk

Publikálás dátuma
2019.08.09. 11:06
Összeroncsolódott személyautók a Ferihegyi repülõtérre vezetõ úton 2019. július 17-én
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A magyar úthálózat az Európai Unió halállistáján a hatodik helyet szerezte meg. 2018-ban egymillió lakosra 64 halálos közúti baleset jutott Magyarországon. Ez 15 emberrel több, mint az EU-s átlag.
2018-ban az Európai Unióban 25 ezer életet követeltek a közúti balesetek, ez azt jelenti, hogy átlagosan egymillió lakosra 49 halásos autóbaleset jutott – írta a Pénzcentrum az Európai Bizottság adatai alapján.  
Bár az MTI ábrája szerint 2001 óta Magyarországon csökkent a halálos balesetek száma, hazánk kifejezetten rosszul szerepelt az összesített uniós listán, ugyanis a halálesetek számát tekintve a magyar utak a hatodik legveszélyesebbek. Hazánkban egymillió emberre 64 közúti balesetes haláleset jut. Ez 15 emberrel magasabb, mint az EU-s átlag. Hazánkban arányaiban több mint kétszer annyian haltak meg közúti balesetben tavaly, mint például a lista elején lévő Egyesült Királyságban. Ott egymillió lakosra csupán 28 közúti balesetből származó haláleset jutott, Dániában, Írországban, Hollandiában és Svédországban is csak 31, 31-31, illetve 32. 
A legveszélyesebb Romániában autózni, ahol egymillió emberre 96 haláleset jut, de nem sokkal jobb a helyzet Bulgáriában sem, itt 88 haláleset jutott 2018-ban egymillió lakosra. A harmadik legveszélyesebb ország Horvátország lett, egymillió főre ugyanis ott 77 haláleset jutott, míg Lengyelországban ez a szám 76 volt.
Szerző
Frissítve: 2019.08.09. 11:36

Hajnali Duna-part: alpinmentésre szakosodott tűzoltók küzdöttek meg a férfi életéért

Publikálás dátuma
2019.08.09. 07:21

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Újabb ember zuhant alá a rakpartról.
A Duna-parti kövekre zuhant egy férfi a Boráros térnél, írja az index.hu. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese azt mondta: a férfit a nyolcadik kerületi tűzoltóság alpinmentésre szakosodott csapata hozta fel egy speciális hordágyon, majd átadták a mentőszolgálatnak. Legutóbb szombat éjjel esett le két fiatal férfi a rakpartról a Duna menti kövekre a Pontoon nevű szórakozóhelynél a Lánchíd pesti hídfője mellett. Szerencsésen megúszták, hétfőre már kiengedték őket a kórházból. Télen pedig egy nő Budán, a Szilágyi Dezső térnél zuhant a sziklákra, a Boráros térnél pedig 2011-ben és 2017-ben is volt hasonló baleset.
Szerző
Témák
rakpart Duna-part
Frissítve: 2019.08.09. 08:46

Több nőt is összevert egy ámokfutó Győrben (videó az elfogásról)

Publikálás dátuma
2019.08.08. 17:00
A több nő bántalmazásával gyanúsított 39 éves győri férfi elfogása
Fotó: police.hu
Volt, akit hátulról ütött meg, de egy padon ülő nőre is rátámadt az agresszív férfi, aki ellen nyolcrendbeli bűncselekmény és vétség miatt indul eljárás.
Fiatal lányra támadt egy ismeretlen férfi Győrben – erről kaptak értesítést szerda délután a helyi rendőrök. Mint később kiderült , az elkövető minden előzmény nélkül csapott le: áldozatát hátulról megütötte, haját tépte és szidalmazta is. Pár perccel később már egy padon ülő nőnek rontott neki, erről szintén bejelentés érkezett a rendőrségi ügyeletre.
A kiérkező járőrök a sértettektől kapott részletes személyleírás alapján két órán belül elfogták a gyanúsítottat, L. József, 39 éves győri lakost, ezután a városi kapitányságra vittek. Kihallgatása közben kiderült, hogy a férfi további támadások gyanúsítottja lehet – a rendőrök így összesen egyrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérlete, négyrendbeli garázdaság vétség, és háromrendbeli könnyű testi sértés vétség miatt indítottak vele szemben eljárást (police.hu). Úgy tudjuk, hogy a férfi öt sértettet is bántalmazhatott, bár az nem egyértelmű, hogy mindannyian nők voltak. 
Szerző