Előfizetés

Szivárványos táskája miatt bántalmaztak egy budapesti lányt a bényei falunapokon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.09. 15:08

Boglárka védelmére kelt barátjának nagypapája, de őt is megverték.
Durván bántalmazott egy középkorú férfi egy 19 éves budapesti lányt Bényén, vasárnap hajnali egy óra tájt – az áldozat elmondása alapján azért, mert szivárványszínű táskát viselt. Kurucz Boglárka a közösségi oldalán is megosztotta a történteket, ahol így írta le az esetet: „Szórakozni akartam, jól érezni magam egy buliban ha már egy időre vidékre menekültem a főváros zajából. Ahogy táncoltam egy barátommal a sátorban, egyszer csak megjelent hátunk mögött egy ember. Nagydarab, kopasz férfi, afféle hazafias kopasz”  – írta Boglárka  – „Felkapta a táskám és az arcomba tolta, fennhangon kezdett érdeklődni, mégis mi az, amit a kezében tart. Táska. Feleltem értetlenül. (...) Ezután finoman megpróbáltam elvenni tőle, de 
rángatni kezdett vele együtt, majd egyre hangosabban kezdett üvöltözni velem, trágár kifejezésekkel illetett és felismerve a szivárványt arra következtetett hogy leszbikus vagyok. ”

A lány ijedtében leöntötte a férfit, mire az ököllel arcon vágta, ömleni kezdett az orrából a vér és felszakadt az arca.    „Barátom nagyszülei rohantak a segítségemre, papája vált a következő célponttá. Akkora ütést kapott hogy elterült a földön, és mikor védtelenné vált ütni és rúgni kezdték őt a kopasz és egy hű társa” –  számolt be Facebook-oldalán Boglárka. 
„A barátom kis híján sokkot kapott, engem mentő vitt kórházba. Megmentőmnek eltört a járomcsontja, szemünk alatt lila duzzanat éktelenkedik, testünk több pontján foltok, amiket az ütések és rúgások okoztak.”

Boglárka a Népszavának elmesélte, hogy a bántalmazás után támadója visszament bulizni, mintha mi sem történt volna. Valamint azt is, hogy a kórház, ahol ellátták sérüléseiket, feljelentést tett az eset kapcsán mivel a 65 éves férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett.  
„Amióta megtörtént, nem tudok aludni, ha elalszom akkor is az esettel álmodok, minden gondolatom ekörül forog, félek az utcára menni”

– mondta lapunknak a fiatal lány.

Elgázoltak egy földön fekvő férfit Szabolcs megyében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.09. 11:27
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 32 éves helyi lakos eddig tisztázatlan okok miatt feküdt az úttesten.
Csütörtökön este 11 után Jéke belterületén halálos közúti közlekedési baleset történt –  írja a police.hu. A Fő úton közlekedett gépkocsijával egy mándoki lakos, aki áthajtott, egy eddig tisztázatlan okból eredően az úttesten fekvő 32 éves helyi lakoson. A férfi a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit szakértő bevonásával a Kisvárdai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Halálutakban uniós rekorderek vagyunk

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.09. 11:06
Összeroncsolódott személyautók a Ferihegyi repülõtérre vezetõ úton 2019. július 17-én
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A magyar úthálózat az Európai Unió halállistáján a hatodik helyet szerezte meg. 2018-ban egymillió lakosra 64 halálos közúti baleset jutott Magyarországon. Ez 15 emberrel több, mint az EU-s átlag.
2018-ban az Európai Unióban 25 ezer életet követeltek a közúti balesetek, ez azt jelenti, hogy átlagosan egymillió lakosra 49 halásos autóbaleset jutott – írta a Pénzcentrum az Európai Bizottság adatai alapján.  
Bár az MTI ábrája szerint 2001 óta Magyarországon csökkent a halálos balesetek száma, hazánk kifejezetten rosszul szerepelt az összesített uniós listán, ugyanis a halálesetek számát tekintve a magyar utak a hatodik legveszélyesebbek. Hazánkban egymillió emberre 64 közúti balesetes haláleset jut. Ez 15 emberrel magasabb, mint az EU-s átlag. Hazánkban arányaiban több mint kétszer annyian haltak meg közúti balesetben tavaly, mint például a lista elején lévő Egyesült Királyságban. Ott egymillió lakosra csupán 28 közúti balesetből származó haláleset jutott, Dániában, Írországban, Hollandiában és Svédországban is csak 31, 31-31, illetve 32. 
A legveszélyesebb Romániában autózni, ahol egymillió emberre 96 haláleset jut, de nem sokkal jobb a helyzet Bulgáriában sem, itt 88 haláleset jutott 2018-ban egymillió lakosra. A harmadik legveszélyesebb ország Horvátország lett, egymillió főre ugyanis ott 77 haláleset jutott, míg Lengyelországban ez a szám 76 volt.