Akár életfogytiglant is kaphatnak nálunk a Szigeten lekapcsolt 21 éves holland drogdílerek

Publikálás dátuma
2019.08.10. 13:05

Fotó: police.hu
A bíróság most letartóztatásba helyezte őket.
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a két holland állampolgárnak a letartóztatását, akiket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak - közölte az ügyészség. A szervezet szerint megalapozottan feltehető, hogy a két holland férfi 2019. augusztus 6-án a Sziget Fesztiválon növényi törmelék és sodort cigaretta formájában marihuánát, valamint MDMA tartalmú tablettákat értékesített. A gyanúsítottak nagy mennyiségű kábítószert tartottak az értékmegőrzőben és sátrukban, 500 példányban nyomtatott árlistát is készítettek. A szakértői vélemény eddigi adatai alapján a kábítószer mennyisége bizonyosan meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, így a gyanúsítottak cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Az elsőfokú végzés szerint a bűncselekmény – bizonyítottság esetén – akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A gyanúsítottak kizárólag a Sziget Fesztiválra érkeztek Budapestre, Magyarországon lakóhellyel, személyes kapcsolatokkal és kötöttségekkel nem rendelkeznek. Mindezek alapján megalapozottan feltehető, hogy jelenlétük a büntetőeljárás során kizárólag kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. A védők bűnügyi felügyelet elrendelését és óvadék megállapítását kérték, amit a bíróság arra hivatkozással utasított el, hogy a nyomozás kezdeti szakaszban van, és további bizonyítási cselekmények lefolytatása szükséges az elkövetők kapcsolatainak felderítésére, így a bűnügyi felügyelet nem lenne alkalmas arra, hogy a bizonyítási eljárás veszélyeztetését kizárja. Mindazonáltal a 21 éves gyanúsítottak Hollandiában legális megélhetéssel és rendezett családi kapcsolatokkal rendelkeznek, és a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem lehet arra következtetni, hogy a gyanúsítottak kábítószer-kereskedelemből tartanák el magukat, ezért a bíróság a bűnismétlés veszélyét – az ügyészi indítványtól eltérően – nem látta megállapíthatónak. A végzés nem végleges, a letartóztatás elrendelésével szemben a gyanúsítottak és védőik, a bűnismétlés veszélyének megállapítása érdekében pedig az ügyész fellebbezést jelentettek be.
Szerző
Frissítve: 2019.08.12. 22:10

Rendőröket rángatott két török Röszkénél, nem volt nagy ötlet

Publikálás dátuma
2019.08.10. 12:12
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A török apa előbb egy motorost fenyegetett, aztán nekiesett az őt csillapítani próbáló rendőröknek. Fia is beszállt a konfliktusba.
Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két török férfit - apát és fiát -, mert rátámadtak a jogszerűen intézkedő röszkei határrendészekre - tájékoztatta a Központi Nyomozó Ügyészség szombaton az MTI-t.
A Németországban élő török család augusztus 6-án a röszkei autópálya-határátkelőn kilépésre várakozott. Egyikük vitába keveredett egy motorossal, aki megpróbált eléjük kerülni a sorban, és az öklét rázta a feje közvetlen közelében. Egy rendőr rászólt, és eltolta a motorostól, a feldühödött vádlott azonban a közbeavatkozó őrmester, majd egy másik rendőr ruháját is megragadta, és maga felé kezdte húzni őket, egy harmadik határrendésznek pedig leszakította a rendfokozat-jelzőjét. A dühösködő férfi fia -  másik vádlott -  közben megpróbálta a rendőröket eltolni az apjától.
Az őrizetbe vett két török férfi elismerte bűnösségét, az ügyészség pedig két nap múlva már bíróság elé is állította őket.  A Szegedi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a vádlottakat egy év két hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és egy évre kiutasította őket Magyarország területéről. Az ítélet jogerős. 
Szerző

Megtalálták a Csepelről eltűnt 11 éves kislányt

Publikálás dátuma
2019.08.09. 17:07

Fotó: police.hu
N. Dorottya csütörtökön délelőtt ment el otthonról két bőrönddel.
A 11 éves kislány 2019. augusztus 8-án délelőtt ment el otthonról. A bejelentést a gyermek édesanyja tette, mert amikor a munkahelyéről felhívta, a kislány nem vette fel a telefont, és amikor hazaért, már nem találta otthon gyermekét - közölte tegnap a police.hu-n a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitánysága miután kiadta a körözést. Dorottya egy kisebb, valamint egy nagyobb méretű piros bőrönddel távozott otthonából. A felhívásban jelezték, hogy egy 15 év körüli fiú társaságában lehet a lány.
N. Dorottyát egy pécsi InterCity vonaton megtalálták - állítja a Ripost. A bulvárlap szerint barátjával együtt került elő, a fiatalok világot akartak látni. Update: a rendőrség péntek esti szűkszavú közleményében megerősítette az információt: a Budapestről eltűnt gyermekre rendőrök találtak rá Pécsett.
"A tizenegy éves kislány 2019. augusztus 8-án tűnt el fővárosi otthonából. A rendőrök jelentős erőkkel keresték, végül a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével augusztus 9-én kora délután találták meg készenléti rendőrök Pécsett, a vasútállomáson. A szülei tudta nélkül távozó kislányt a rendőrök átadták édesanyjának."

Szerző
Frissítve: 2019.08.09. 21:25