Önvezető üzemmódban karambolozott és felrobbant a két luxusautó - két gyerek is utazott benne (videó)

Publikálás dátuma
2019.08.11. 10:33
Képünk illusztráció
Fotó: dycj / AFP
Szerencsére az utasok túlélték a balesetet.
Egy Tesla Model S a hírek szerint önvezető módban haladt a moszkvai körgyűrűn, amikor ütközött egy előtte haladó platós járművel, majd nem sokkal később felrobbant, írja a hvg.hu. A baleset egy helyi nagyvállalat az Aricapital, 41 éves főnökének, Aleksej Tretjakovnak az autójával történt, amelyben két gyermekével utazott. A helyi média szerint az ütközésben mindhárman súlyosan megsérültek és kórházba szállították őket. Mint látható, a Model S az ütközést követően felgyulladt, majd felrobbant, ekkor az utasok már nem voltak a kocsiban.  
A Tesla időről időre közzétesz baleseti riportokat, amelyben a legutóbb azt közölték, hogy náluk 170 millió mérföldenként történik egy tűzeset, miközben átlagosan egyébként minden 19 millió kilométerre jut egy autótűz az USA-ban.
Szerző
Frissítve: 2019.08.11. 10:38

Úgy gondolta, jó ötlet elszívni egy cigit, pillanatokon belül holttestek tömege hevert körülötte (képek)

Publikálás dátuma
2019.08.11. 09:13

Fotó: STRINGER / AFP
A cigi parazsa és az üzemanyag viszonylag gyorsan lép halálos reakcióba.
Hatvan ember meghalt, és közel hetvenen megsérültek, miután felrobbant egy üzemanyag-szállító tartálykocsi Tanzániában. A tartálykocsi balesetben felborult, és üzemanyag kezdett kiömleni belőle. Az emberek kannákba gyűjtötték az üzemanyagot, s egyszer csak a teherautó berobbant. Szemtanúk szerint a robbanás akkor történt, amikor egy férfi rágyújtott a felborult tartálykocsi mellett. Az áldozatok zöme motorkerékpáros, taxisofőr és környékbeli lakos - mondta Willbrod Matafungwa helyi rendőrparancsnok. Mivel a robbanás zsúfolt helyen történt, olyanak is vannak köztük, akik nem gyűjtöttek üzemanyagot, hanem csak a közelben tartózkodtak. A sérültek mentését nehezítette, hogy hatalmas tűz keletkezett a robbanás után, és sűrű fekete füst lepte el a környéket. A közösségi médiában megjelent felvételeken szénné égett holttesteket lehet látni. Az idén több ilyen eset történt az afrikai kontinensen. Májusban Nigerben legalább 58-an haltak meg hasonló körülmények között, és a múlt hónapban is történt hasonló eset Nigériában, akkor mintegy ötvenen haltak meg. 
Szerző

Vonat és személyautó ütközött Vajtánál

Publikálás dátuma
2019.08.10. 16:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Mentőhelikoptert is küldtek a baleset helyszínére, Vajta és Cece között egyelőre leállt a vasúti közlekedés.
Vonattal ütközött egy személyautó a Fejér megyei Vajtánál szombat délután - tájékoztatta a Mávinform ügyeletese az MTI-t. Kavalecz Imre közölte, vajtai állomáson 15.30-kor a Sárbogárdról Bajára tartó vonat oldalának hajtott a vasúti átjáróban egy személygépkocsi, bár a fénysorompó tilos jelzést adott a közúton közlekedőknek.
A vonaton senki nem sérült meg, a helyszínre ugyanakkor a megyei katasztrófavédelem szerint mentőhelikoptert is küldtek. Vajta és Cece között egyelőre szünetel a vonatközlekedés, így a vonalon komoly késésekre kell számítani. 
Szerző