A XV. kerületben holttest hevert - három férfi száguldott Ukrajna felé

Publikálás dátuma
2019.08.11. 15:32

Fotó: police.hu
Budapesten, a XV. kerületben a Zrínyi utcában megöltek egy 51 éves férfit - holttestére egy családi házban bukkantak a bejelentés alapján vonuló rendőrök. Akik - írja a police.hu - megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a BRFK emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A bevezetett nyomozati cselekmények és adatgyűjtés eredményeként a rendőrök Lónyánál 2019. augusztus 11-én 10 óra 30 perckor a bűncselekménnyel összefüggésben elfogtak három férfit, akik az országhatárt Ukrajna irányába megpróbálták átlépni. Az elfogott három férfi elszámoltatása folyamatban van.
Szerző

Önvezető üzemmódban karambolozott és felrobbant a két luxusautó - két gyerek is utazott benne (videó)

Publikálás dátuma
2019.08.11. 10:33
Képünk illusztráció
Fotó: dycj / AFP
Szerencsére az utasok túlélték a balesetet.
Egy Tesla Model S a hírek szerint önvezető módban haladt a moszkvai körgyűrűn, amikor ütközött egy előtte haladó platós járművel, majd nem sokkal később felrobbant, írja a hvg.hu. A baleset egy helyi nagyvállalat az Aricapital, 41 éves főnökének, Aleksej Tretjakovnak az autójával történt, amelyben két gyermekével utazott. A helyi média szerint az ütközésben mindhárman súlyosan megsérültek és kórházba szállították őket. Mint látható, a Model S az ütközést követően felgyulladt, majd felrobbant, ekkor az utasok már nem voltak a kocsiban.  
A Tesla időről időre közzétesz baleseti riportokat, amelyben a legutóbb azt közölték, hogy náluk 170 millió mérföldenként történik egy tűzeset, miközben átlagosan egyébként minden 19 millió kilométerre jut egy autótűz az USA-ban.
Szerző
Frissítve: 2019.08.11. 10:38

Úgy gondolta, jó ötlet elszívni egy cigit, pillanatokon belül holttestek tömege hevert körülötte (képek)

Publikálás dátuma
2019.08.11. 09:13

Fotó: STRINGER / AFP
A cigi parazsa és az üzemanyag viszonylag gyorsan lép halálos reakcióba.
Hatvan ember meghalt, és közel hetvenen megsérültek, miután felrobbant egy üzemanyag-szállító tartálykocsi Tanzániában. A tartálykocsi balesetben felborult, és üzemanyag kezdett kiömleni belőle. Az emberek kannákba gyűjtötték az üzemanyagot, s egyszer csak a teherautó berobbant. Szemtanúk szerint a robbanás akkor történt, amikor egy férfi rágyújtott a felborult tartálykocsi mellett. Az áldozatok zöme motorkerékpáros, taxisofőr és környékbeli lakos - mondta Willbrod Matafungwa helyi rendőrparancsnok. Mivel a robbanás zsúfolt helyen történt, olyanak is vannak köztük, akik nem gyűjtöttek üzemanyagot, hanem csak a közelben tartózkodtak. A sérültek mentését nehezítette, hogy hatalmas tűz keletkezett a robbanás után, és sűrű fekete füst lepte el a környéket. A közösségi médiában megjelent felvételeken szénné égett holttesteket lehet látni. Az idén több ilyen eset történt az afrikai kontinensen. Májusban Nigerben legalább 58-an haltak meg hasonló körülmények között, és a múlt hónapban is történt hasonló eset Nigériában, akkor mintegy ötvenen haltak meg. 
Szerző