Előfizetés

Megvolt Epstein boncolása, de így sem tudni, miért halt meg

Kárpáti János
Publikálás dátuma
2019.08.12. 07:49

Fotó: STEPHANIE KEITH / AFP
A boncolás alapján sem tudták egyértelműen megállapítani az emberkereskedelem és kiskorúak megrontása vádja miatt korábban előzetesbe került Jeffrey Epstein halálának az okát.
A 66 éves férfire szombatra virradóra találtak rá manhattani börtöncellájában. Eszméletlen volt, azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. A rendőrség szombati közleménye szerint öngyilkosságot követett el. Sajtóértesülések szerint Barbara Sampson igazságügyi orvosszakértő azt valószínűsíti, hogy felakasztotta magát, de ennek megerősítésére még további információkra lenne szüksége. Az ügy az igazságügyi miniszter közleménye szerint is „komoly kérdéseket” vet fel. William Barr elrendelte, hogz az FBI indítson vizsgálatot. A politikusok, a média és a közvélemény egy részében kételyeket keltett az öngyilkossági verzióval szemben az, hogy a különlegesen szigorú és biztonságos manhattani börtönben Epstein három héttel ezelőtt már megkísérelt öngyilkosságot. Akkor szigorú megfigyelés alá helyezték, elkerülendő az újabb öngyilkossági kísérletet, ám szombaton kiderült, hogy ezt a szoros megfigyelést július végén felfüggesztették. Az összeesküvés-elméleteket tovább táplálta egy név nélkül nyilatkozó volt manhattani fogva tartott sajtónyilatkozata, miszerint kizárt, hogy Epstein öngyilkos lett, mert azokban a cellákban ezt nem lehet elkövetni, nincs hová csatlakoztatni semmit, a lepedők papírvékonyak, nem bírták volna el a férfit. Politikai vetülete is lett az ügynek. Epstein tisztázatlan kapcsolatokat tartott fenn közéleti szereplőkkel, és feltételezések szerint többeknek „közvetíthetett” fiatalkorú lányokat. Donald Trump az interneten megosztotta egy Terrence K. Williams nevű felhasználó bejegyzését, ami – minden konkrét alátámasztás nélkül – azt állította, hogy „Epstein tudott valamit Bill Clintonról, és Epstein most halott”. Demokrata párti politikusok sorra ítélték el, hogy a republikánus elnök ezzel mintegy beszállt a konspirációs teóriák terjesztésébe.

Bemutatón halt meg a kolumbiai légierő két katonája

MTI
Publikálás dátuma
2019.08.12. 07:17
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A felvételek alapján a katonákat tartó kábel elszakadt, és a két férfi a mélybe zuhant.
Bizarr baleset áldozatává vált a kolumbiai légierő két katonája vasárnap, akik a medellíni virágkarneválra szervezet bemutatón lelték halálukat, miután az ország zászlajába csavarodva csapódtak a földbe. A produkció részeként a két katona acélkábelen függeszkedett egy helikopterből, és egy hatalmas kolumbiai zászlót tartva integettek az embereknek. A közösségi médiában keringő felvételek alapján úgy tűnik, hogy a katonákat tartó kábel elszakadt, és a két férfi a mélybe zuhant. A történtek miatt a város repülőterét azonnal lezárták, és a védelmi minisztérium vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Röviddel a felszállás után vissza kellett fordulnia a Lufthansa gépének

MTI
Publikálás dátuma
2019.08.12. 06:35
Illusztráció
Fotó: DANIEL ROLAND / AFP
A fedélzeten lévő 370 ember hétfőn utazhat majd el Sanghajba egy másik repülővel.
Röviddel a felszállást követően műszaki probléma miatt vissza kellett fordulnia Frankfurtba vasárnap éjszaka a Lufthansa német légitársaság Sanghajba tartó Boeing 747-400-as típusú gépének. A cég egyik szóvivője hétfő hajnalban tudatta, hogy a gépen nem alakult ki vészhelyzet, de a pilóták úgy döntöttek, hogy megszakítják az utat, és visszatérnek Frankfurtba. A pilóták a leszállást megelőzően kiengedték a felesleges üzemanyagot a repülőgépből, amelyet a leszállópályánál tűzoltókocsik vártak. A négy hajtóműves óriásgép rendben leszállt a frankfurti reptéren. A fedélzeten lévő 370 ember hétfőn utazhat majd el Sanghajba egy másik géppel. A műszaki hiba természetét a légitársaság nem közölte.