Három nőre is rátámadt egy ismeretlen férfi Újpesten

Publikálás dátuma
2019.08.12. 19:49
Rendőrségi fantomkép a nőkkel erőszakoskodó újpesti elkövetőről
Fotó: police.hu
Fantomkép alapján körözik a rendőrök a nőkkel erőszakoskodó, elálló fülű támadót.
Kétrendbeli garázdaság és szexuális erőszak kísérlete miatt is köröz egy ismeretlen férfit az Újpesti Rendőrkapitányság: a gyanúsított – akiről egyelőre csak a fantomkép készült – június és július folyamán három nővel is erőszakoskodott, írja a police.hu.
Először június 10-én, hajnali háromnegyed három körül csapott le: az Óceánárok utcában odaugrott egy hazafelé sétáló nőhöz. Dulakodni kezdett vele, majd, mikor a nő sikítani kezdett, inkább elszaladt. Június 13-án éjjel a Harsányi Kálmán utca közelében, egy vasúti töltés mentén támadta meg következő áldozatát -hátulról; erőszakoskodni próbált vele, de amikor a sértett ellenállt, ismét elmenekült a helyszínről. Július 31-én pedig a Homoktövis utcánál kötött bele egy harmadik nőbe, hogy fejezze már be a beszélgetést. A megrémített nő segítséget kért, és a történet ezúttal is a szokotzt módon ért véget: a gyanúsított jobbnak látta, ha felszívódik. A feltételezett elkövető 40 év körüli, 170-175 centiméter magas, rövid, sötétbarna hajú, borostás, fülei elállóak.  
A kapitányság kéri, hogy aki a rajz alapján ráismer a tettesre, tud hollétéről vagy a bűncselekmények részleteiről, az hívja a 06-80-555-111 „Telefontanú” ingyenes zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​​​ 
Szerző

Speed, kokain, LSD? – civil ruhás rendőröket kínálgatott egy díler Ozorán

Publikálás dátuma
2019.08.12. 19:00

Fotó: Ozora Festival official
A spanyol nő komplett készletbemutatót tartott, aztán a nyomozók is bemutatkoztak.
A Székesfehérvári Törvényszék is helyben hagyta azt helyi járásbíróság végzését, ami alapján letartóztattak egy spanyol állampolgárságú, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított nőt. A megalapozott gyanú szerint a spanyol nő az O.Z.O.R.A. Fesztivál területén a szolgálatot teljesítő civil ruhás rendőrjárőröknek kábítószert akart eladni, felsorolva a szerek fajtáit, azok árát is. A rendőrök persze nem vásároltak be békésen a drogból, hanem megmotozták az árust és átvizsgálták csomagjait. Az ellenőrzés során több pakett került elő, ezekben az előzetes szakértői vizsgálat MDMA, ketamin, LSD, amfetamin és kokain jelenlétét mutatta ki.
A törvényszék szerint „a jelentős tárgyi súlyú bűncselekményt elkövető”, spanyol ganúsítottról feltételezhető, hogy ha nem tartóztatják le, akkor elérhetetlenné is válik a hatóságok számára. A bíróság sietett azt is hozzátenni, hogy az elmúlt két hétben az O.Z.O.R.A. Fesztivál kapcsán összesen 11 gyanúsított letartóztatását rendelték el kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. Jegyezzük meg ugyanakkor, hogy az idén július 29-augusztus 4 között zajló trance-goa fesztiválon egy hét alatt több tízezren fordulnak meg - ilyen látogatottsági szám mellett pedig előfordulhatnak visszaélések is.
Szerző

Letartóztatták a barátnőjét és annak anyját is megkéselő kamaszt

Publikálás dátuma
2019.08.12. 16:56

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy hónapig biztosan rács mögött marad a 17 éves fiú, aki házi őrizetből szökött meg, hogy végezzen korábbi szerelmével.
Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, akit a XI. kerületi késelés után több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítanak. A vérontásról lapunk is beszámolt: egy más ügyben test kőbányai házi őrizetét töltő 17 éves fiú augusztus 8-án levágta magáról a nyomkövetőt, és egy kilenc centis pengéjű kést felmarkolva barátnője Csóka utcai otthonához rohant.
Bűnügyi helyszínelők a Csóka utcában
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A gyanúsított az udvaron találta a fiatal lányt és anyját: mindkettőjüket megkéselte, majd magát is megszúrta, így mindhármukat életveszélyes állapotban kellett kórházba vinni.
A történtek miatt az ügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére hivatkozva, illetve arra is emlékeztetettek, hogy a gyanúsított korábban már megszökött a bűnügyi felügyeletből. Az első fokon eljáró bíróság pedig helyt is adott a kérésnek, 
ráadásul arra is emlékeztettek, hogy a kamasz házi őrizetét egy korábbi testi sértéses bűnügy miatt kellett elrendelni.

A fiú védője ugyanakkor fellebbezett a nem jogerős döntés ellen, és védence javítóintézeti elhelyezését kérte.
Szerző