Visszalép a polgármester-jelöltségtől Riz Levente

Publikálás dátuma
2019.08.12. 20:20
Illusztráció
Fotó: Népszava
Ezt maga a politikus jelentette be közösségi oldalán.
Nem indul újra polgármesternek a XVII. kerületet jelenleg vezető kormánypárti Riz Levente – ezt maga a politikus jelentette be a Facebookon. – Szándékaim ellenére a betegséggel vívott küzdelmem még több energiát kíván, ezért most kizárólag a gyógyulásomra, valamint a családomra koncentrálok és visszalépek a polgármester-jelöltségtől – írta Riz Levente. A polgármester maga helyett a mostani alpolgármestert, Horváth Tamást ajánlotta a választók figyelmébe. Az ellenzék közös jelöltje a kerületben a DK-s Gy. Németh Erzsébet.
Szerző

Megbírságolja Óbuda a Sziget szervezőit

Publikálás dátuma
2019.08.12. 19:12

Fotó: Polyák Attila / Rockstar Photographers
Hatósági eljárást kezdeményezett és bírságot szab ki az óbudai önkormányzat a Sziget fesztivál szervezőire, mert a rendezvény zajszintje többször is átlépte a megengedett határértéket az önkormányzat hivatalos mérései alapján.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának hétfői közleménye szerint idén a korábbi évekhez képest több lakossági panasz érkezett, amelyek szerint az elmúlt éjszakákon tűzijáték hangját is hallani lehetett. Emiatt az önkormányzat a tűzijátékot engedélyező hatósághoz, a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordul. Az önkormányzat emlékeztetett, hogy a lakók és a háziállatok védelme érdekében a szilveszteri eseményekhez kapcsolódó tűzijátékon kívül Bús Balázs polgármester nem támogat semmiféle tűzijátékot a kerületben. A polgármester felszólította a Sziget szervezőit, hogy a közeli kerületek és települések lakóinak nyugalma érdekében tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy a rendezvény hátralévő napjaiban a megengedett határértéken belül tartsák a zajszintet, illetve a tűzijátékok engedélyeztetése kapcsán is minden esetben jogszabályok szerint járjanak el. 
Szerző

Az év eddigi legmelegebb napja volt hétfőn

Publikálás dátuma
2019.08.12. 18:22

Fotó: Rosta Tibor / MTI
Eddig július elsején volt a legmelegebb, akkor 37,5 Celsius-fokot mértek Tiszaalpáron. Most ennél több állomáson is regisztráltak magasabb értéket.
Az év eddigi legmelegebb napja volt hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán. Mostanáig július elsején volt a legmelegebb, akkor 37,5 Celsius-fokot mértek Tiszaalpáron. Most ennél több állomáson is regisztráltak magasabb értéket. A legmelegebbet Derekegyházán mérték, ott 38 fokig melegedett fel levegő, de országos szinten is 35 fok körül alakultak a maximumok. A napi melegrekord viszont nem dőlt meg, az ugyanis 40,8 fok. A meteorológiai szolgálat korábbi bejegyzésében arról írt, hogy kedden-szerdán egy érkező hidegfront jelentős lehűlést hoz. Egy-két nap alatt mindenütt mintegy 10 fokot, néhol akár többet is csökken a csúcshőmérséklet. 
Szerző
Témák
hőség
Frissítve: 2019.08.12. 18:32