Ismert futó lehet az egyik holland dealer, akit elfogtak a Szigeten

Publikálás dátuma
2019.08.13. 12:16

Fotó: police.hu
A két férfinél összesen körülbelül 100 millió forint értékű, 20 ezer adag kábítószer volt.
Az egyik holland dealer, akit elkaptak Magyarországon (a személyiségi jogainak védelme miatt csak Roelf B.-nek nevezett személy) egy ismert futó lehet Hollandiában – írja a Dutchreview a Telegraaf alapján, a hírt a 444.hu vette észre. Mint írják, a holland médiában is vezető hír, hogy két huszonéves dealert kapcsoltak le a rendőrök a Sziget fesztiválon. A rendőrség kedden közölte, meglett az autójuk is, amiben 17 kilogramm kábítószer volt volt, összesen százmillió értékben. A két férfinél összesen körülbelül 100 millió forint értékű, 20 ezer adag kábítószer volt.
A Telegraaf arról ír, hogy Roelf B. telefonja napok óta ki van kapcsolva, az atéltikai szövetségtől sem reagált a találgatásokra senki. Roelf B. 2017-ben tűnt fel, százméteres versenyszámban többször versenyzett otthon, illetve Európában, legutóbb a 23 éven aluliak bajnokságán vett részt. A napokban egy másik holland profi sportolót is letartóztattak Németországban szintén kábítószerrel. A 26 éves sprintert, Madiea G.-t a határon kapták el 50 kilónyi kábítószerrel.
Szerző

Rendőrautó és taxi ütközött Kaposváron – Egy előállított meglépett, de pár perc alatt elfogták

Publikálás dátuma
2019.08.13. 11:47

Fotó: Szántó Gábor / Kaposvarmost.hu
A gépkocsi megállt, és az illető kiszállt a járműből. A baleset az Árpád utcában történt.
Összeütközött egy rendőrautó és egy taxi hétfőn Kaposváron, az Árpád utcában. A hírről korábban a kaposvarmost.hu számolt be, és a portál – nem megerősített információk alapján – azt írta: az eset során egy rab megszökött. Megkeresésünkre Hosszú Balázs rendőrségi szóvivő elmondta: nem egy rabról, hanem egy előállított személyről van szó. Szavai szerint a balesetet követően a gépkocsi megállt, és a személy, akit éppen a rendőrkapitányságra állítottak elő, kiszállt a járműből. Kollégái a helyszín közelében szinte azonnal, pár percen belül elfogták. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írta: a balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, a mentési munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek egy embert feszítővágóval kiemeltek és áramtalanították a járműveket. A helyszínre mentők is érkeztek.
Szerző

Megharapta a pénzügyőrt egy szerb kamionos Röszkénél

Publikálás dátuma
2019.08.13. 10:12
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az elkövetőt három évre kiutasították Magyarország területéről.
Bíróság elé állított a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség egy szerb kamionost, aki erőszakosan lépett fel a jogszerűen intézkedő pénzügyőrrel szemben. Az ügyészség közleménye szerint még július 6-án, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Röszkei Határkirendeltségének kilépő teherforgalmában egy szerb honosságú jármű össztömege meghaladta a megengedett 7,5 tonnát, így pedig megsértette az érvényben lévő kamionstopra vonatkozó rendelkezéseket. Az ezt észlelő pénzügyőr zászlós felszólított a kamionost, hogy kísérje a szabálysértési irodába, aki ezt először megtagadta, majd az osztályvezető jelenlétében szidalmazni kezdte a pénzügyőrt. Az elkövető annak érdekében, hogy önkényesen kivonja magát az eljárás alól, megszerezte az íróasztalon elhelyezett úti okmányok között lévő útlevelét és megpróbálta elhagyni az irodát, amit a pénzügyőr igyekezett megakadályozni. A kamionos dulakodni kezdett a zászlóssal, és megharapta a sértett bal kezének mutató ujját, amivel vérző, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. Az ügyészség őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt – aki tényre és bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást tett –, majd gyorsított eljárásban, 2019. augusztus 12. napján a Szegedi Járásbíróság elé állította. A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért két év, végrehajtásában négy évi próbaidőre felfüggesztette börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte. Emellett három évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítéletet az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett. A nyomozó ügyészség legutóbb 4 nappal ezelőtt járt el hasonló gyorsított eljárásban egy török állampolgárságú férfi és fia ellen, akik az a röszkei határátkelőn szóváltásba keveredtek egy szintén kilépésre várakozó motorossal, majd dulakodni kezdtek a jogszerűen intézkedő rendőrökkel.
Szerző
Témák
Röszke NAV