Előfizetés

Orvosi vizsgálat közben bukott le a budapesti kaszinótolvaj (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.15. 13:00

V. Gyula hat évvel ezelőtt, ruhájában nyolcvanmillió forinttal szökött külföldre. Talán el sem kapják, ha nem szorul kórházi kezelésre.
2013 októbere óta körözte a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Gyulát, aki a gyanú szerint 80 millió forintot lopott el a munkahelyéről, egy V. kerületi kaszinóból. A nyomozás adatai szerint az 52 éves férfi be tudott osonni a pénz tárolására használt safe room-ba: ruháját kibélelte pénzkötegekkel, aztán rosszullétre hivatkozva idő előtt elment munkahelyéről.
Mivel a rendőrök már korábban is feltételezték, hogy külföldön bujkálhat, ezért nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene, közel hat évig azonban így sem találták meg. Ironikus módon egy valódi rosszullét vezetett a gyanúsított lebukásához: V. Gyula Leonban kórházba ment, orvosi kivizsgálásra, itt azonban azonosították a körözés alapján, és el is fogták a helyi rendőrök.
A férfit szerdán este repülővel hozták haza Spanyolországból. A BRFK Vagyonvédelmi Osztályának nyomozói lopás gyanújával indítottak eljárást az ügyben, és kérvényezték V. letartóztatásának elrendelését is - írja a police.hu.

Őrizetben az anyagyilkossággal gyanúsított mohácsi férfi (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.15. 08:58

F. Pétert egy pécsi panzióban érték utol rendőrök, kihallgatásán beismerő vallomást tett.
Négy rendőr teperi a földre és bilincseli meg a police.hu felvételén azt a mohácsi férfit, akit 76 éves édesanyja megölésével gyanúsítanak.
A bűnügyről még kedd este, lakossági bejelentés alapján értesültek a rendőrök: egy nő felhívta őket, hogy az áldozat nem jelent meg korábban egyeztetett találkozójukon, és ilyesmire eddig nem volt példa. A nyomozók ki is mentek az idős asszony lakásához, bejutni azonban csak a tűzoltók segítségével tudtak az ingatlanba, ahol megtalálták az asszony holttestét. Mint később, a szakértői vizsgálat során kiderült, a nőt megölték, halálát egy tompa tárggyal fejére mért ütés okozta.
Az emberölés feltételezett elkövetőjét – az áldozat 50 éves fiát – másnap délután, egy pécsi panzióban fogták el a rendőrök, majd őrizetbe vették. F. Péter kihallgatásán beismerő vallomást tett – a Baranyai Rendőr-főkapitányság eljárást indított ellene, és kérvényezték letartóztatásának elrendelést is.

Vörösiszapper: bizonyításfelvételt indítványoz a másodfokú ügyészség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.14. 18:00

13 vádlott esetében jelentett be fellebbezést az ügyész.
Az iratok áttanulmányozását követően arra a megállapításra jutott, hogy a másodfokú eljárásban bizonyítás felvétele szükséges - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség. Mint ismert, a megismételt eljárásban a Győri Törvényszék – öt vádlott kivételével – az elkövetők büntetőjogi felelősségét megállapította. A bíróság döntése szerint a vádlottaknak észlelniük kellett volna az altalajban zajló folyamatokat, és azt is, hogy a vörösiszaptároló-kazetta tönkrement, abba az előírtat jóval meghaladó vízmennyiség került. A gátszakadást megelőzően a vádlottaknak lehetőségük lett volna érdemi óvintézkedések megtételére. Az ítélet ellen az ügyész 13 vádlott terhére jelentett be fellebbezést. A fellebbviteli főügyészség bizonyítás felvételét indítványozza, és a bizonyítási eljárás lezárását követően terjeszti elő érdemi indítványait a bűncselekmények minősítése, a büntetések súlyosítása, illetve a felmentett vádlottak bűnössége kérdésében - zárul a közlemény.