Késsel támadt a rendőrökre egy fiatal Debrecenben, meglőtték

Publikálás dátuma
2019.08.21. 16:10
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A debreceni körzeti megbízottak állampolgári bejelentésre megjelentek a Déli soron 2019. augusztus 21-én 12 óra körül, mert a bejelentő szerint ott egy gyanúsan viselkedő férfi tartózkodott.
A rendőrök a helyszínen intézkedtek a férfival szemben, aki késsel a kezében támadólag lépett fel, amit többszöri felszólításra sem hagyott abba - írja honlapján a rendőrség. Az egyenruhások ezért gázsprayt használtak, majd figyelmeztető lövést adtak le. Végül, a 18 éves férfi a kezében lévő késsel az intézkedő rendőrökre támadt, ezért az egyenruhások célzott lövést adtak le. A lövés következtében a férfi sérülést szenvedett, ezért a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az ügyet hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja.
Szerző

Tízen haltak meg a hosszú hétvégén az utakon

Publikálás dátuma
2019.08.21. 14:22
Rendőrök helyszínelnek egy összeroncsolódott személyautónál a főváros a IV. kerületben, a Váci út és a Bagaria utca kereszteződésében
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az elmúlt 120 órában 76 baleset súlyos, 162 könnyű sérüléssel végződött.
Az elmúlt 120 órában a rendőrök 247 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A kilenc halálos kimenetelű közlekedési balesetben tíz ember vesztette életét, 76 súlyos és 162 könnyű sérüléssel végződött – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a szolgálatot ellátó állomány összesen 762 embert fogott el, közülük 104 személyt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 540 főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 874 személyt állítottak elő, köztük 409 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 95 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 517 esetben foganatosítottak. A police.hu azt írja: Magyarország területén augusztus 16-án 0 óra és augusztus 20-án 24 óra között a rendőrök és a katonák 63 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, valamint 27 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. Magyarország területén 11 határsértőt fogtak el a rendőrök és a katonák, 1 személy ellen embercsempészés, további 9 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 
Szerző

Megölte nagyapját, majd a holttestet garázsokban rejtegette egy budapesti férfi

Publikálás dátuma
2019.08.21. 13:03
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyészség nyereségvágyból, valamint a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene.
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az ellen a 28 éves budapesti férfi ellen, aki megölte nagyapját, majd a holttestet garázsokban rejtegette. Az ügyészség közleménye szerint az unoka annak érdekében, hogy ne tudódjon ki nagyapja előtt a valódi életvitele, a főiskolai tanulmányai abbahagyása és a nagyapa által neki vásárolt lakás eladása, továbbá azért, hogy további értékeit, így lakását, autóját, garázsát és nyugdíját megszerezze, 2015. április 8. és 2015. május 20.között ismeretlen időpontban – egy szóváltást követően – megölte a nagyszülőjét annak budapesti, XI. kerületi lakásában. A holttestet a lakás garázsában rejtegette, majd az ingatlan eladása után, 2016 augusztusában átszállította egy kőbányai bérelt garázsba, ahol a testet 2017 júniusában a rendőrség egy kukában találta meg. Az unoka rábírta egy felnőtt filmekben statisztaként többször szereplő, e körből általa ismert, az áldozat tényleges haláláról tudomással nem bíró 82 éves ismerősét arra, hogy az elhunyt nagyapának adja ki magát. A II. rendű vádlott ennek érdekében a saját fényképével ellátott, de az elhunyt nagyapa nevére szóló személyi igazolványt csináltatott, a lakás és a garázs eladása során az ügyvédek előtt, mint a nagyapa jelent meg és írta alá a szerződéseket, továbbá elintézte azt is, hogy a nagyapa bankszámlájára érkező nyugdíjhoz az I. rendű vádlott elektronikusan is hozzáférhessen. A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló I. rendű vádlottra – arra az esetre, ha a bírósági előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról – húsz év fegyház fokozatú szabadságvesztést, míg a csalásokban részt vevő bűntársára 2 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést indítványozott a vádiratában az ügyészség.
Szerző