Nyomozást rendeltek el a volt karcagi rendőrkapitány ügyében

Publikálás dátuma
2019.08.23. 12:34
A városi rendőrkapitányság új épülete az avatás napján, 2019. áprilisában
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Ez derül ki a legfőbb ügyész Vadai Ágnes írásbeli kérdésére adott válaszából.
Hivatali visszaélés bűntette miatt nyomozást rendelt el augusztus 1-jén a Központi Nyomozó Főügyészség a volt karcagi rendőrkapitány ügyében – derül ki Polt Péter Vadai Ágnes kérdésére adott írásbeli válaszából. A Népszava is beszámolt az ügyről, amiben egy kiszivárgott hangfelvétel szerint a karcagi rendőrkapitány differenciált intézkedésre utasította beosztottait a helyi kórházigazgatóval szemben. A Demokratikus Koalíció képviselője „Kéz kezet mos?” címmel benyújtott kérdésében kiemelte: „a megyei rendőrfőkapitányság és írásbeli kérdésemre a Belügyminisztérium államtitkára sem látott semmi kivetnivalót az ügyben, mondván, a törvény lehetővé teszi a rendőr számára a mérlegelést és ez alapján a differenciált intézkedést.”
Szerző

Szekszárdon is teljes az ellenzéki egység

Publikálás dátuma
2019.08.23. 12:09

Egy civil szervezet embere mérkőzik a hatalom jelöltjével.
Bomba Gábor, szekszárdi vállalkozó mögé sorakoztak fel az ellenzék pártjai a tolnai megyeszékhelyen. Bomba az Éljen Szekszárd civil egyesület színeiben indul, ahogy a tíz egyéni jelölt is a városban. A civil, összellenzéki polgármester-jelölt bemutatkozásában azt írta, hogy független vállalkozóként állami megbízást, uniós támogatást nem vett igénybe. Jól ismeri a magyar és a közvetlen uniós pályázati rendszereket. Évekig vezetett olyan intézményt, ahol 300 munkavállaló dolgozott. A jelölt fő programpontja, hogy visszaadja Szekszárdot a szekszárdiaknak. Harangozó Tamás, a térség szocialista országgyűlési képviselője azt mondta, Szekszárdon végre van alternatívája a Fidesz semmittevésének, kiskirálykodásának. Hadházy Ákos, független parlamenti képviselő úgy vélte, az első és legnehezebb feladatot már megoldották: jó jelölteteket találtak. – Semmi sem történt a mostani városvezetés alatt. Ugyanakkor csal látszólag lesz könnyű nyerni, hiszen a propaganda-gépezetet Szekszárdon is a Fidesz rendelkezésére áll – jelezte Hadházy. Varjú László, a DK alelnök-kampányfőnöke, Schmuck Erzsébet az LMP, Tordai Bence a Párbeszéd képviselője méltatta a jelölteket, míg Fogarasi Gábor, a Jobbik regionális igazgatója örömtelinek nevezte a széles-körű ellenzéki összefogást.  
Szerző

Mindjárt választás, itt az új utalvány

Publikálás dátuma
2019.08.23. 11:04

Fotó: Népszava
A nyugdíjasokra céloz a kormány, és rezsitámogatással lövi őket telibe.
Három darab 3 ezer forintos rezsiutalványt ád a kabinet Magyarország nyugdíjasinak, ezzel az áram-, illetve gázszámlát lehet majd egyenlíteni jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője szerint mindezt a gazdaság remek teljesítménye indokolta. És ha már kiállt a pulpitus mögé, azt is egyértelművé tette, miszerint lesz nyugdíjprémium.
Szerző
Frissítve: 2019.08.23. 18:11