Balatonfűzfői gyilkosság: beismerő vallomást tett a gyanúsított

Publikálás dátuma
2019.08.23. 17:55

Fotó: police.hu
A bíróság pénteken elrendelte a 48 éves férfi letartóztatását.
Letartóztatták azt a 48 éves férfit, aki a gyanú szerint megölt egy 54 éves férfit csütörtökön Balatonfűzfőn. A férfi beismerő vallomást tett – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője péntek délután az MTI-vel. Nagy Judit elmondta: csütörtök délután egy balatonfűzfői ház udvarán holtan találtak egy 54 éves férfit, halálát a szakértői vizsgálatok szerint bántalmazás okozta. A rendőrök a helyszínen elfogták a 48 éves balatonfűzfői M. Lászlót, akit előállítottak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. A férfi ellen halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a bíróság pedig pénteken elrendelte letartóztatását – tette hozzá az ügyeletes szóvivő.
Szerző

Budai gyilkosság: az apa ölhette meg élettársát és négy éves gyereküket

Publikálás dátuma
2019.08.23. 16:06

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Újabb részleteket közölt a rendőrség a II. kerületben megtalált három holttesttel kapcsolatban.
A családon belüli erőszak egy brutális és tragikus esete történhetett Budapesten, mint az a rendőrség közleményéből kiderül. Csütörtökön három holttestet találtak a rendőrök egy II. kerületi, Zöldlomb utcai ház egy második emeleti lakásában, és másnapra a rendőrök már azt írják, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint
a 35 éves S. Levente megölte 31 éves élettársát és 4 éves közös gyereküket, aztán pedig öngyilkos lett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.
A lakásban kedden, augusztus 20-án már történt rendőri intézkedés, értesült az index.hu. A portál úgy tudja, a család aztán csütörtök hajnalban is hangosan veszekedett, majd
egy hangos sikolyt hallottak a szomszédok, és csend lett. A lakók értesítették a rendőrséget, intézkedés állítólag mégsem történt.

Magyarországon a statisztikák alapján hetente egy nő gyilkosság áldozata lesz, mely előzménye túlnyomórészt bántalmazó élettársi vagy családi kapcsolat az elkövető és az áldozat között. A 15 éven felüli nők egyötöde, azaz közel 1 millió nő válik élete során a nők elleni fizikai és-vagy szexuális erőszak valamely formájának áldozatává. De arról is készült kimutatás, hogy a bántalmazott nők átlagosan 5 verést szenvednek el, mielőtt segítséghez fordulnak - a legtöbben azonban sohasem fordulnak segítségért. A kormány ennek ellenére öt éve mondvacsinált okokkal halogatja a problémát megcélzó Isztambuli Egyezmény ratifikálását.
Szerző
Frissítve: 2019.08.23. 16:13

Előkerült egy illegális fegyverarzenál Baranyában is

Publikálás dátuma
2019.08.23. 15:33

Fotó: police.hu
Elismerte bűncselekményét a 67 éves férfi, és állítja, több puskát maga készített el.
Aznap, hogy vádat emeltek egy fegyvereket felhalmozó dánszentmiklósi férfival szemben, egy másik illegális arzenálról is beszámolt a rendőrség: augusztus 22-én este egy 67 éves férfi görcsönydobokai házából puskák, pisztolyok és lőszerek kerültek elő, írja a police.hu. A baranyai lakásban egy maroklőfegyvert és több puskát, valamint számos fegyveralkatrészt, illetve lőszert találtak és foglaltak le. A férfi a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett.
A férfit elfogták, előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként. Kihallgatásakor a bűncselekmény elkövetését elismerte, és elmondta azt is, hogy a lefoglalt lőfegyverek közül többet saját maga készített. Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.
Szerző