Felborult egy vitorlás Balatonalmádinál

Publikálás dátuma
2019.08.31. 13:35

Fotó: police.hu
A baleset idején II. fokú viharjelzés volt érvényben.
A balatonfüredi vízirendőrök pénteken, 17 óra 36 perckor a Balatonalmádi előtti vízterületre siettek, mert bejelentést kaptak, hogy a parttól mintegy 600 méterre felborult egy vitorlás és hárman a vízbe estek – írja a police.hu. Az egyenruhások kimentették a a bajbajutottakat a vízből, majd mindannyiukat épségben a kikötőbe szállították. A baleset idején II. fokú viharjelzés volt érvényben.
A rendőrség a honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.
  • Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.
  • Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor tilos fürödni, valamint nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).
Szerző

Rengeteg fegyverrel próbált átkelni a határon egy török férfi

Publikálás dátuma
2019.08.31. 11:27
Illusztráció
Fotó: DAVE LINTOTT / AFP
Nyolc lőfegyver, 1500 lőszer. De lehet, hogy csak vaktöltényekkel akart lövöldözni.
Nyolc lőfegyverrel és csaknem 1500 lőszerrel lépett át a határon Rajkánál kisbusszal egy török férfi pénteken, akinek letartóztatásáról szombaton dönt a Győri Járásbíróság - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. A 19 éves, Franciaországban élő férfi gépkocsijában további öt ember utazott. Az autót a határ közelében vonták hatósági ellenőrzés alá.
A férfinél a nyolc fegyveren kívül további nyolc darab csőszűkítő is volt - ezeket az eszközöket vaktöltényt használó fegyverekre szerelik fel, hogy a cső nyomását szabályozza. A fegyverek gyári azonosító számai nem voltak olvashatók, azokat lecsiszolták.
A rendőrség a fegyvereket és a lőszereket lefoglalta, a férfit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével gyanúsítják. Egyebek mellett azt vizsgálják, honnan és milyen céllal szerezte be a fegyvereket.
A gépkocsiban a férfivel utazók ellen nem folyik eljárás, mert a lőszerek és a főfegyverek egyértelműen a gyanúsítotthoz köthetők.
Frissítve: 2019.08.31. 13:04

Megkérték, hogy szálljon le, erre ütött - keresi a rendőrség a buszsofőr támadóját

Publikálás dátuma
2019.08.31. 10:23
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A végállomásnál esett a forgalomból kiálló jármű vezetőjének.
Augusztus 13-án, hajnali 4 óra körül történt egy budapesti, XV. kerületi Erdőkerülő utcai buszmegállóban, hogy - mint a police.hu írja - egy forgalomból kiálló busz vezetője megkért egy utast, hogy szálljon le, mert a jármű nem megy tovább.
Ekkor a férfi többször megütötte a buszsofőrt.

A feltételezett elkövetőről felvétel készült: a férfi a bűncselekmény elkövetésekor fehér pólót, szürke nadrágot, sötét cipőt viselt.
A XV. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.
Szerző