Hétfőn még kitart a kánikula, de már érkezik a hidegfront

Publikálás dátuma
2019.09.01. 17:49

Fotó: Shutterstock
Délutánra nyugaton, északnyugaton 23-28, máshol 29-35 fokig emelkedik a hőmérséklet.
Hétfőn északnyugaton, nyugaton zivatarok, északon helyenként záporok frissíthetik a levegőt, a legtovább délkeleten, keleten tart ki a napos idő. A Dunántúlon egyre nagyobb területen feltámad az északnyugatira forduló szél, majd többfelé erőssé, viharossá fokozódik. Délutánra nyugaton, északnyugaton 23-28, máshol 29-35 fokig emelkedik a hőmérséklet. Hidegfront érkezik. Kedden a Dunántúl déli, keleti felén és a középső, északi megyékben várható további eső, zápor. Délután északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, egyre nagyobb területen tisztul ki az ég. Az északias szél többfelé erős, viharos marad. Keleten, délkeleten még 25-29, máshol 19-24 fok várható. Szerdán hűvös lesz a hajnal, 8-16 fokig hűl le a levegő. Csapadék ezen a napon már nem várható, napos, mérsékelten meleg idővel számolhatunk. Keleten élénk, néhol erős lehet az északkeleti szél. 22-28 fokig emelkedik a hőmérséklet. Csütörtökön marad a napos, száraz idő. A légmozgás mindenhol legyengül, mérséklődik. A hűvös reggel után 24-29 fokig melegedhet a levegő. Pénteken újabb hidegfront hozhat nyugatra záporokat, zivatarokat és lehűlést, a légmozgás pedig ismét többfelé feltámad. 
Szerző
Témák
időjárás

Elragadta a Fidesz gravitációja az LMP volt budakeszi képviselőjét

Publikálás dátuma
2019.09.01. 17:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A helyi óvodavezető otthagyta az ellenzéket, aztán két hét múlva átigazolt a kormánypárthoz.
Még egy hónap sem telt el, hogy kilépett az az LMP-ből, de máris fideszes jelöltként indul az önkormányzati választáson Budakeszin Ligetiné Komáromi Gabriella – értesült az Azonnali.
Ligetiné a 2014-es önkormányzati választáson még LMP-s színekben jutott be a képviselőtestületbe, és a mai napig LMP-sként van feltüntetve az önkormányzat honlapján. Ugyan akkor még nem volt párttag, de a hírportál információi szerint később, 2016-ban belépett az LMP-be, ahonnan idén augusztusban lépett ki. Ám alig, hogy kilépett, rá két hétre már fideszes jelöltként kezdett kampányolni Ligetiné, aki egyébként az egyik helyi óvodát vezeti.
A politikus a fideszes szórólapon azzal kampányol, hogy öt éve önkormányzati képviselő, ám azt nem említi, hogy nem a kormánypárt, hanem az LMP színeiben munkálkodott.

A hírportál úgy tudja, Ligetinével idén is számolt volna az LMP az önkormányzati választáson, ám ő visszautasította az indulás lehetőségét: nem azért, mert a párttal volt problémája, hanem – lapértesülés  szerint  – magánéleti okokra hivatkozva döntött így. Később viszont meggondolta volna magát, el is ment még nyáron az ellenzéki összefogásra létrehozott Budakörnyéke Fejlődéséért Egyesület egyik ülésére, ám azt követően nem jelentkezett többet, és  egyszer csak fideszes jelöltként tűnt fel.
„Ebből is látszik, hogy azért kell a különböző településeken elzavarni a Fidesz-rezsimet, mert ilyen eszközökhöz nyúl: megfélemlíthet embereket vagy manipulatív módszerekkel behúzhat magához akár elkötelezett ellenzékieket is” – nyilatkozta az Azonnalinak Hegyesi Beáta, a Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület színeiben induló összellenzéki polgármesterjelölt. Hogy tartanak-e attól, hogy Ligetiné – aki éppen abban a körzetben indul, ahol óvodavezető – legyőzheti az ott induló ellenzéki jelöltet, arra annyit mondott: nem tartanak senkitől. „Hatalmas csalódás” – kommentálta Szél Bernadett, az LMP egykori társelnöke Ligetiné váltását. Hozzátette: mindenki ledöbbent a hírtől a Budakörnyéke Fejlődéséért Egyesületben. „Fogalmam sincs, hogy mi lehetett a motivációja, de neki mihamarabb választ kell adnia a választók irányába”.
Az Azonnali szerette volna Ligetiné álláspontját is megismerni a történtekről, hogy hogyan jön rá arra egy ellenzéki politikus kilenc év Fidesz-kormányzás után, hogy mégiscsak szimpatikus neki a párt, de érdeklődésünket azzal hárította el, csak személyesen kíván interjút adni a későbbiekben. A Népszava is próbálta elérni az asszonyt, aki ekkor már nem  vette fel telefonját. 
Szerző
Témák
Fidesz Budakeszi LMP

Kapja elő a szelvényét, kihúzták a hatos lottó nyerőszámait!

Publikálás dátuma
2019.09.01. 16:54

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 35. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 4 (négy) 18 (tizennyolc) 19 (tizenkilenc) 22 (huszonkettő) 28 (huszonnyolc) 42 (negyvenkettő) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 36 darab, nyereményük egyenként 410.060 forint; 4 találatos szelvény 2.161 darab, nyereményük egyenként 6.830 forint; 3 találatos szelvény 36.554 darab, nyereményük egyenként 1.570 forint. 
Szerző