Lejár a Médiatanács mandátuma, de a Fidesz nem enged új tagokat választani

Publikálás dátuma
2019.09.06. 21:26
Fotó: Népszava
Előtte még átírnák a saját maguk által írt médiatörvényt. Aztán kineveznék újra a saját embereiket.
"Nem lehet megválasztani a magyar sajtópiacot felügyelő Médiatanács új tagjait, mert a kormánypártok nem jelöltek új tagokat a régiek helyére" - állítja az RTL Híradó riportja. A Fidesz azt mondja, azért, mert előbb változtatni akarnak az általuk írt Médiatörvényen. A Médiatanács 2010 óta kizárólag a kormánypártok által jelölt tagokkal működik. Októberben járna le a mandátumuk, de mindaddig a helyükön maradhatnak, amíg nem választanak új tagokat a testületbe. Az ellenzék azt követeli, hogy ők is delegálhassanak tagokat a tanácsba.
Szerző

Puzsér Róbertnek is összejött a kellő mennyiségű ajánlás

Publikálás dátuma
2019.09.06. 18:23
Puzsér a Kálvin téren kampányol
Fotó: Koncz Márton / Népszava
Már leadtak 6316 ajánlást az őszi önkormányzati választásra. De tovább gyűjtenek.
"Főpolgármester-jelöltünk, Puzsér Róbert és kampányfőnökünk, Zaránd Péter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Városháza előtt, ugyanis leadtunk 6316 ajánlást az őszi önkormányzati választásra" - közölték a Sétáló Budapest 2019 Facebook-oldalán
"Óriási teljesítmény, hogy leadtunk ennyi ajánlást, de biztosra kell mennünk, gyűjtünk tovább, hogy kompenzáljuk az óhatatlanul is előforduló érvénytelen aláírásokat" - tették hozzá az oldalon.
Szerző

Pécsen a szülők takarítanak ki egy iskolát, hogy elkezdődhessen végre a tanév

Publikálás dátuma
2019.09.06. 18:20

Fotó: Shutterstock
A szülőket arra kérik, hogy vödrökkel és takarítószerekkel jelenjenek meg az iskolában.
A vállalkozó már levonult a Pécsi Jókai Mór Iskolából, ahol így is egy hetet csúszott a tanévkezdés. Ám ha a tanárokkal együtt a szülők nem teszik oda magukat a hétvégén vödrökkel meg felmosórongyokkal, akkor szeptember 9-én sem lesznek iskolaszerű állapotok a suliban - írja a Pécsi Stop. A lap úgy tudja, hogy a 10 hónapos munkát elnyerő kivitelezőnek már június elején meg kellett volna kapnia a munkaterületet, de a közbeszerzési eljárás során felmerült akadályok miatt csak augusztusban indult meg a beruházás, ennek tudható be a késés. A vállalkozó pénteken levonult a munkaterületről, ám ezzel még nem vált alkalmassá az iskola a tanításra, vagy legalábbis nem az egész: a tantermek állapota még bőven hagy maga után kívánnivalót. A Pécsi Stop szerint az épületben még egyáltalán nincs áram, és szombatig nem is lesz. A lap hozzáteszi, hogy a takarítók és a tanárok mellett most éppen a szülőket mozgósítják: tőlük kérik, hogy szombaton délután, ha tehetik, jelenjenek meg az iskolában vödrökkel és takarítószerekkel felszerelkezve. E nélkül ugyanis még a következő hétfőre sem kerülnek az osztálytermek használható állapotba. 
Szerző