Nem kecsegtet indiánnyárral a hétvége

Publikálás dátuma
2019.09.06. 21:57
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Inkább indiánősznek neveznénk az előttünk álló napokat: eső, zápor, zivatar.
Megnéztük, milyen idő vár ránk a hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint. Nem lettünk tőle boldogok. Péntek éjszaka főként a Dunántúlon lesz több a felhő, különösen annak nyugati felén, és csapadékra is ott lehet számítani. Szombat hajnaltájban már a Dunától keletre is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben a legtöbb helyen erősen felhős ég lesz a jellemző. A Dunántúlon többfelé, a Dunától keletre szórványosan lehet csapadék legkisebb eséllyel a Tiszántúlon eshet. Az eső, zápor mellett a déli és középső megyékben helyenként zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti, az Alföldön pedig a délkeleti szél élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24, a Tiszántúlon 25 és 30 fok között lesz. Vasárnap általában erősen felhős lesz az ég, de napközben átmenetileg szakadozottabb lesz a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet. Szórványosan várható eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon az ÉNy-i, keleten a D-i szél megélénkül, néhol meg is erősödik. Zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 26 fok között alakul, keleten lesz a melegebb. 
Szerző

Lejár a Médiatanács mandátuma, de a Fidesz nem enged új tagokat választani

Publikálás dátuma
2019.09.06. 21:26
Fotó: Népszava
Előtte még átírnák a saját maguk által írt médiatörvényt. Aztán kineveznék újra a saját embereiket.
"Nem lehet megválasztani a magyar sajtópiacot felügyelő Médiatanács új tagjait, mert a kormánypártok nem jelöltek új tagokat a régiek helyére" - állítja az RTL Híradó riportja. A Fidesz azt mondja, azért, mert előbb változtatni akarnak az általuk írt Médiatörvényen. A Médiatanács 2010 óta kizárólag a kormánypártok által jelölt tagokkal működik. Októberben járna le a mandátumuk, de mindaddig a helyükön maradhatnak, amíg nem választanak új tagokat a testületbe. Az ellenzék azt követeli, hogy ők is delegálhassanak tagokat a tanácsba.
Szerző

Puzsér Róbertnek is összejött a kellő mennyiségű ajánlás

Publikálás dátuma
2019.09.06. 18:23
Puzsér a Kálvin téren kampányol
Fotó: Koncz Márton / Népszava
Már leadtak 6316 ajánlást az őszi önkormányzati választásra. De tovább gyűjtenek.
"Főpolgármester-jelöltünk, Puzsér Róbert és kampányfőnökünk, Zaránd Péter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Városháza előtt, ugyanis leadtunk 6316 ajánlást az őszi önkormányzati választásra" - közölték a Sétáló Budapest 2019 Facebook-oldalán
"Óriási teljesítmény, hogy leadtunk ennyi ajánlást, de biztosra kell mennünk, gyűjtünk tovább, hogy kompenzáljuk az óhatatlanul is előforduló érvénytelen aláírásokat" - tették hozzá az oldalon.
Szerző