Előfizetés

Illegális gyorsulási versenyek miatt razziáztak a rendőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.08. 12:08

Fotó: Youtube
A főváros több kerületében is ellenőrizték éjszaka a járműveket.
A rendőrség közlése szerint az újabb közlekedésbiztonsági akcióban a rendőrök annak érdekében hajtottak végre ellenőrzést, hogy megakadályozzák a gyorsulási versenyeket, kiszűrjék az ittas vagy más szer hatása alatt álló személyeket, illetve javítsák a közlekedésbiztonsági helyzetet. Az akcióban a BRFK állományából összesen 40 rendőr vett részt, munkájukat 6 polgárőr, 4 közterület-felügyelő és 4 ember a Nemzeti Közlekedési Hatóság részéről segítette. Az egyenruhások csütörtök és péntek éjszaka 174 embert igazoltattak, és 76 alkalommal alkoholszondát is alkalmaztak. Ittas járművezetés gyanúja miatt egy sofőrt előállítottak, egynek pedig 30 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki. Helyszíni bírságot kilencen kaptak, összesen 105 ezer forint összegben. Ellenőriztek 207 gépkocsit is és 24 szabálysértési feljelentést tettek, 20 esetben engedély nélküli átalakítás miatt – ami a feljelentés mellett a forgalmi engedélyek azonnali bevonásával járt – 3 alkalommal kötelező felelősségbiztosítás hiánya, egy esetben pedig a forgalmi engedély hiánya miatt. A Közlekedési Hatóság munkatársai 11 autót szigorított műszaki vizsgára rendeltek be. A rendőrség hangsúlyozza, hogy továbbra is folytatni fogja az akciókat az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében.

A mentősökre támadt egy ittas Tolna megyei férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.08. 10:10

Fotó: police.hu
Kihallgatása során azt mondta, hogy semmire nem emlékszik.
A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 74 éves férfi ellen indítottak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írja a police.hu. A közlemény szerint július 6-án, a kora esti órákban a mentőszolgálat munkatársai segítséget kértek a rendőröktől, mert egy 74 éves férfi kórházba szállítása közben agresszívvá vált, és rugdosni kezdte a mentőautó egyik ablakát. Az erősen ittas férfit a mentőápoló és a gépkocsi vezetője is igyekezett megnyugtatni, azonban az elkövető mindkét mentőst – egyiket fejen, másikat vállon – rúgta, akik könnyű sérüléseket szenvedtek. Az eset kapcsán a Bonyhádi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, aki kihallgatása során elmondta, hogy ittas volt, és az esetről semmire nem emlékszik. A bonyhádi rendőrök elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, és az ügyben keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Elég lazán sétálgatott a magyar rendőrökkel az elfogott olasz maffiózó - videó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.08. 09:19
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
13 és fél év letöltendő elől volt szökésben már évek óta.
Annak ellenére, hogy bűnszövetség létrehozása, pénzmosás, csalás, orgazdaság, illetve kábítószerrel és lőfegyverrel való visszaélés miatt már jogerősen elítélték Olaszországban, és több éve volt szökésben a börtön elől, igazán együttműködőnek látszott az az olasz maffiózó, akit készenléti rendőrök fogtak közre a VIII. kerületben. A rendőrség által közzétett videón a férfi, mintha csak főnök lenne, először csípőre tett kézzel áll a rendőrgyűrűben, aztán laza eleganciával sétál el velük együtt az egyik rendőrautó felé, láthatóan tehát nem kellett ellene testi kényszert alkalmazni, így bilincs sem került a kezére. A Police.hu beszámolója szerint a nemzetközi elfogatóparanccsal körözött személy évek óta bujkált ismeretlen helyen. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály rendőreinek tudomására jutott, hogy a most 50 éves férfi Magyarországon rejtőzködhet. A KR NNI nyomozói felvették a kapcsolatot az Olasz Állami Rendőrség Speciális Operatív Szolgálat munkatársaival, és a nemzetközi együttműködés eredményeképpen beazonosították a keresett személyt, illetve tartózkodási helyét. A KR NNI felkérésére a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársai 2019. szeptember 5-én, Budapesten a VIII. kerületben intézkedés alá vonták a férfit, akit – személyazonosságának megállapítását követően – elfogtak, előállítottak, majd kiadatási őrizetbe vettek. Az elfogott férfi Olaszországnak történő kiadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.