Dulakodás volt egy bajai kávézóban, meghalt egy ember

Publikálás dátuma
2019.09.08. 15:06
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Halált okozó testi sértés elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak.
A rendőrség közleménye szerint vasárnap hajnalban, 2 óra 30 perc körül egy bajai kávéházban egy 32 éves helyi lakos – szóváltást és dulakodást követően – eszméletét vesztve a földre esett, majd rövid idővel később, jelenleg ismeretlen okból elhalálozott. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.
Szerző

„Miattuk jobb ez a világ” – Facebookon mondott köszönetet a mentős a civileknek, akik segítettek a váci halálos balesetnél

Publikálás dátuma
2019.09.08. 14:59
Illusztráció
Fotó: Népszava
„Több száz ember volt a föltorlódott kocsisorban, de összesen hatan voltak hajlandók a szakadó esőben nekiállni segíteni” – írta a közösségi oldalon.
Civilek hősiességéért és a segítségnyújtásért mondott köszönetet nyilvános Facebook-posztjában egy motoros mentős, aki részt vett a szombati tragikus kimenetelű, három áldozatot követelő Vác környékén történt baleset mentésében – vette észre az Index. Lausch Patrik részletesen beszámolt riasztása és a helyszínre érkezése körülményeiről, valamint arról, hogy hat sérül volt, és első kiérkezőként mindössze három mentős volt a helyszínen, így civileket kellett bevonniuk a munkába, mert két embert kellett egyszerre újraéleszteni az özönvízszerű esőben, az út mentén. 
„Több száz ember volt a föltorlódott kocsisorban, de összesen hatan voltak hajlandók a szakadó esőben nekiállni segíteni”

– fogalmazott.

Hozzátette, hogy a rossz idő, a nagy szél, a vízátfolyások miatt sokáig ez a hat ember volt a fő segítségük, és váci bajtársaik is embertelen körülmények között, hősként dolgoztak. Majd felsorolta mindazt, amit azokról tud, akik a helyszínen voltak, és kiemelte: ezúton szeretné őszinte köszönetét küldeni nekik, mert a helyszínen nem volt ideje kellően megköszönni a munkájukat. Miattuk volt esélye a sérülteknek, miattuk jobb ez a világ – hangsúlyozta.
Szerző
Témák
Vác baleset
Frissítve: 2019.09.08. 15:13

Illegális gyorsulási versenyek miatt razziáztak a rendőrök (videó)

Publikálás dátuma
2019.09.08. 12:08

Fotó: Youtube
A főváros több kerületében is ellenőrizték éjszaka a járműveket.
A rendőrség közlése szerint az újabb közlekedésbiztonsági akcióban a rendőrök annak érdekében hajtottak végre ellenőrzést, hogy megakadályozzák a gyorsulási versenyeket, kiszűrjék az ittas vagy más szer hatása alatt álló személyeket, illetve javítsák a közlekedésbiztonsági helyzetet. Az akcióban a BRFK állományából összesen 40 rendőr vett részt, munkájukat 6 polgárőr, 4 közterület-felügyelő és 4 ember a Nemzeti Közlekedési Hatóság részéről segítette. Az egyenruhások csütörtök és péntek éjszaka 174 embert igazoltattak, és 76 alkalommal alkoholszondát is alkalmaztak. Ittas járművezetés gyanúja miatt egy sofőrt előállítottak, egynek pedig 30 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki. Helyszíni bírságot kilencen kaptak, összesen 105 ezer forint összegben. Ellenőriztek 207 gépkocsit is és 24 szabálysértési feljelentést tettek, 20 esetben engedély nélküli átalakítás miatt – ami a feljelentés mellett a forgalmi engedélyek azonnali bevonásával járt – 3 alkalommal kötelező felelősségbiztosítás hiánya, egy esetben pedig a forgalmi engedély hiánya miatt. A Közlekedési Hatóság munkatársai 11 autót szigorított műszaki vizsgára rendeltek be. A rendőrség hangsúlyozza, hogy továbbra is folytatni fogja az akciókat az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében.
Szerző