Előfizetés

„Miattuk jobb ez a világ” – Facebookon mondott köszönetet a mentős a civileknek, akik segítettek a váci halálos balesetnél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.08. 14:59
Illusztráció
Fotó: Népszava
„Több száz ember volt a föltorlódott kocsisorban, de összesen hatan voltak hajlandók a szakadó esőben nekiállni segíteni” – írta a közösségi oldalon.
Civilek hősiességéért és a segítségnyújtásért mondott köszönetet nyilvános Facebook-posztjában egy motoros mentős, aki részt vett a szombati tragikus kimenetelű, három áldozatot követelő Vác környékén történt baleset mentésében – vette észre az Index. Lausch Patrik részletesen beszámolt riasztása és a helyszínre érkezése körülményeiről, valamint arról, hogy hat sérül volt, és első kiérkezőként mindössze három mentős volt a helyszínen, így civileket kellett bevonniuk a munkába, mert két embert kellett egyszerre újraéleszteni az özönvízszerű esőben, az út mentén. 
„Több száz ember volt a föltorlódott kocsisorban, de összesen hatan voltak hajlandók a szakadó esőben nekiállni segíteni”

– fogalmazott.

Hozzátette, hogy a rossz idő, a nagy szél, a vízátfolyások miatt sokáig ez a hat ember volt a fő segítségük, és váci bajtársaik is embertelen körülmények között, hősként dolgoztak. Majd felsorolta mindazt, amit azokról tud, akik a helyszínen voltak, és kiemelte: ezúton szeretné őszinte köszönetét küldeni nekik, mert a helyszínen nem volt ideje kellően megköszönni a munkájukat. Miattuk volt esélye a sérülteknek, miattuk jobb ez a világ – hangsúlyozta.
Kapcsolódó
Hárman meghaltak Vácnál, a 2-es úton

Illegális gyorsulási versenyek miatt razziáztak a rendőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.08. 12:08

Fotó: Youtube
A főváros több kerületében is ellenőrizték éjszaka a járműveket.
A rendőrség közlése szerint az újabb közlekedésbiztonsági akcióban a rendőrök annak érdekében hajtottak végre ellenőrzést, hogy megakadályozzák a gyorsulási versenyeket, kiszűrjék az ittas vagy más szer hatása alatt álló személyeket, illetve javítsák a közlekedésbiztonsági helyzetet. Az akcióban a BRFK állományából összesen 40 rendőr vett részt, munkájukat 6 polgárőr, 4 közterület-felügyelő és 4 ember a Nemzeti Közlekedési Hatóság részéről segítette. Az egyenruhások csütörtök és péntek éjszaka 174 embert igazoltattak, és 76 alkalommal alkoholszondát is alkalmaztak. Ittas járművezetés gyanúja miatt egy sofőrt előállítottak, egynek pedig 30 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki. Helyszíni bírságot kilencen kaptak, összesen 105 ezer forint összegben. Ellenőriztek 207 gépkocsit is és 24 szabálysértési feljelentést tettek, 20 esetben engedély nélküli átalakítás miatt – ami a feljelentés mellett a forgalmi engedélyek azonnali bevonásával járt – 3 alkalommal kötelező felelősségbiztosítás hiánya, egy esetben pedig a forgalmi engedély hiánya miatt. A Közlekedési Hatóság munkatársai 11 autót szigorított műszaki vizsgára rendeltek be. A rendőrség hangsúlyozza, hogy továbbra is folytatni fogja az akciókat az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében.

A mentősökre támadt egy ittas Tolna megyei férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.08. 10:10

Fotó: police.hu
Kihallgatása során azt mondta, hogy semmire nem emlékszik.
A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 74 éves férfi ellen indítottak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írja a police.hu. A közlemény szerint július 6-án, a kora esti órákban a mentőszolgálat munkatársai segítséget kértek a rendőröktől, mert egy 74 éves férfi kórházba szállítása közben agresszívvá vált, és rugdosni kezdte a mentőautó egyik ablakát. Az erősen ittas férfit a mentőápoló és a gépkocsi vezetője is igyekezett megnyugtatni, azonban az elkövető mindkét mentőst – egyiket fejen, másikat vállon – rúgta, akik könnyű sérüléseket szenvedtek. Az eset kapcsán a Bonyhádi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, aki kihallgatása során elmondta, hogy ittas volt, és az esetről semmire nem emlékszik. A bonyhádi rendőrök elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, és az ügyben keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.