80 milliót fizetett drogokért egy férfi, mégsem őt vitték el a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.09.09. 07:37

Fotó: police.hu
Hiába fektetett kábítószerbe, a 60 ezer megvett bogyó épp úgy hamis volt, mint a 6 kiló 100 százalékos kokain.
Bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás egy biozonyos F. László és társai ellen. A 36 éves férfi öt társával együtt a nyáron összesen 103 millió forintot csalt ki egy tokaji férfitól, akinek négyszeres anyagi haszonnal járó kábítószer-kereskedelmi ügyletet ajánlott.
Először június elején sikerült rávenniük a sértettet, hogy az állítólagos drog-bizniszbe befektessen. Budapestre csalták, és 15 millió forintot vettek át tőle 60 ezer kábítószernek beállított „bogyó” beszerzésére. A látszat kedvéért F. László bűntársaival a drogvásárlást eljátszatta, amit közben telefonon közvetített a tokaji férfinak.
Később egy külföldről érkező 180 milliós „drogszállítmány” éjszakai átvételét színlelték. Még a police.hu is azt írja, profin rendezték meg a 37-es főúthoz szervezett átadást. Ez alkalommal – hogy a sértett figyelmét tompítsák – rávették, hogy kábító hatású szert is fogyasszon. A tokaji férfi ekkor 45 millió forintot fizetett, majd a közelben „megtalálták” a kábítószert, amit a bűnszervezet tagjai előre odakészítettek.
6 darab – egyenként egy kilós – lefóliázott, lisztes csomagot állítottak össze, amiből a sértett előtt próbaadagot vettek, majd azt mondták, hogy az anyag 100 százalékos tisztaságú kokain.

Júliusban újabb három alkalommal összesen további 20 millió forintot csaltak ki a férfitól a kokainüzletből fennmaradó tartozásuk címén, pedig már a 45 milliót is 26-án fizette ki. Így az állítólagos drogüzlettel összesen 80 millió forinttal károsították meg. A nyomozás azt is megállapította, hogy F. László 2019 júliusát megelőzően már kicsalt 23 millió forintot a tokaji férfitól: saját – kitalált – tartozása miatt zálogba került autóinak kiváltására kérte a pénzt. A sértettől így
összesen 103 millió forintot csalt ki a férfi, nagyobb részben bűntársai segítségével.

Az ügyletek mögött nem volt tényleges kábítószermozgás, így kereskedelem sem valósult meg. F. László a bűntársainak milliós fizetséget adott közreműködésükért a csalással megszerzett pénzből.
A hatóságok múlt csütörtökön csaptak le a bűnszervezetre. Négy embert elfogtak, egy ötödik szökésben van. A bűnözői csoport tagjainak otthonaiban 50 millió forint értékben foglaltak le járműveket, illetve ingóságokat.
Szerző
Témák
csalás

Tűzoltó volt a férfi, akinek holttestére egy felborult autó alatt találtak Csepelen

Publikálás dátuma
2019.09.09. 07:17

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A zászlós közlekedési balesetben vesztette életét.
Holttestet találtak egy felborult autó alatt vasárnap délután Csepelen, mint arról a Népszava is beszámolt. Az eset után a Lánglovagok.hu közösségi oldalán azt írta: közlekedési baleset történt, melyben Kiss Attila tűzoltó zászlós, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság különlegesszer-kezelője vesztette életét.
Szerző
Frissítve: 2019.09.09. 10:23

Felborult egy teherhajó, négy embert nem találnak, húszan megsérültek

Publikálás dátuma
2019.09.08. 21:10
Felborult teherhajó Georgia állam partjainál
Fotó: United States Coast Guard
Az Egyesült Államok keleti partvidékén, Georgia állam partjainál történt a baleset.
Felborult egy teherhajó az Egyesült Államok keleti partvidékén, Georgia állam partjainál - szírta ki az Index az amerikai parti őrség jelentését, amely szerint az M/V Golden Ray nevű, 656 láb hosszú járműszállítón a baleset idején 24-en tartózkodtak: a 23 fős legénység és egy sofőr. Közülük négy embert egyelőre nem találnak a hullámokban, húszan megsérültek a balesetben. Az eset helyi idő szerint vasárnap reggel történt. Egyes hírek szerint a hajóról előbb azt jelentették, hogy tűz ütött ki a fedélzetén, majd felborult a brunswicki kikötő közelében. Több mentőcsapat, köztük tűzoltók is keresik az eltűnteket, illetve a legénységgel közösen megpróbálják megtalálni a hajó stabilizálásának módját. A baleset okát jelenleg vizsgálják, a felborult Golden Ray ötmérföldes körzetében hajózási tilalmat rendeltek el. 
Szerző