Előfizetés

Eltűnt egy 14 éves budapesti lány

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.09. 18:46

Fotó: police.hu
A rendőrök keresik Ubrankovics Flóra Beatrixot.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a 14 éves lány szombaton elment otthonról, azóta nem találják, a rendőrök jelenleg is keresik. Ubrankovics Flóra Beatrix 177 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszú barna hajú. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható lányt felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.​

Teherautóval karambolozott egy gépkocsi Mezőörsnél, négy ember meghalt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.09. 17:32

Fotó: Krizsán Csaba / MTI
Az autó utasai a helyszínen életüket vesztették.
Összeütközött egy teherautó és egy személygépkocsi hétfő délután a 81-es számú főút 63. kilométerszelvényében, a Győr-Moson-Sopron megyei Mezőörs térségében. Az autó négy utasa a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették – írja a police.hu. Az érintett útszakaszt a rendőrség a szemle és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárta. A rendőrök a Győr felől érkezőket a főútról Midszentpuszta felé, a Kisbér felől érkezőket Mezőörs belterületén szintén Mindszentpuszta irányába terelik.

Járókelők mentették meg egy fiatal férfi életét a budapesti bevásárlóközpont parkolójában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.09. 17:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Telefonos instrukciók alapján végezték a mellkasi nyomásokat a mentők kiérkezéséig.
Önkéntesek siettek azonnal a segítségére annak az férfinak, akihez a múlt héten kérték a fővárosi mentők segítségét – írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. A bejelentés szerint a 20 év körüli férfi egy bevásárlóközpont parkolójában esett össze, a helyszínre a mentésirányító a legközelebbi eset kocsit és a Szív City mobil applikációt is riasztotta.
„A jelzésre négyen is a helyszínre szaladtak és a telefonos instrukciók alapján, kiváló csapatot alkotva végezték a mellkasi nyomásokat a mentők kiérkezéséig. A gyorsan kiérkező eset kocsi emelt szinten folytatta a küzdelmet a fiatalember életéért, ami végül sikerre vezetett. A férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink”

– fogalmazott a mentőszolgálat.