Előfizetés

Vegyészek segítenek az ápolóknak

G.E.
Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az egészségügyi szakdolgozók ma egy fillérrel sem keresnek többet, mint a júliustól életbe lépett állítólagos béremelés előtt – állítja a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnöke hozzájuk is eljuttatott bérpapírok alapján.
Székely Tamás közleményben ajánlotta fel saját jogászaik segítségét azoknak, akiket hátrányosan érint a kormány és a Cser Ágnes EDDSZ elnök, Éger István orvoskamarai vezető, valamint Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének elnöke által aláírt bérmegállapodás. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) alelnökeként is dolgozó vezető kijelentette: nincs valós érdekvédelem az egészségügyben. A vegyészek segítsége nem példa nélküli az egészségügyben. Korábban az egri Markhot Ferenc Kórház majdnem 700 dolgozójának harcolták ki sikeresen az elmaradt cafetériapénzek kifizetését az érdekvédők által megfogalmazott egységes bírósági keresetekkel.

Egy füst alatt tüntették ki az MTVA-t, az MTI-t, a Hír TV-t és a Mediaworksöt a parlamentben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.10. 18:55
Bartal Tímea, az M1 határon túli tudósítója átveszi az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíját Latorcai Jánostól, az Országgyűlés alelnökétől
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Pályáztak az Érték és Minőség Nagydíjra, meg is kapták.
Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat kapott
  • az MTVA határon túli tudósítói hálózatának alkotógárdája,
  • az MTI hírszolgáltatásának alkotógárdája,
  • a Hír TV alkotógárdája
  • és a MédiaWorks vidéki napilapjainak központi szerkesztősége
- írja az MTI. A parlamentben megtartott keddi átadóünnepségen ott volt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke, Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, valamint Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj alapítója.
Ráthy Sándor, az MTI vezető szerkesztője vette át az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíját
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
A pályázati rendszerben kiosztott elismerések sora - amelyek mindegyike a nagydíj egy-egy mellékdíja, csak nívódíjnak hívják őket - böngészésért kiállt, hát böngésszenek, a Kommunikációért Nívódíjon felül az alábbiakat osztották ki: - Vállalkozási Nívódíj a Deka Union Kft-nek. - Életmű Díj (poszthumusz) Lődi Lászlóné lakkfesték ipari szakmérnöknek, a Poli-Farbe Kft. szaktanácsadójának. - Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíj a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-nek. - Innovációért Nívódíj a Szatmári Konzervgyár Kft-nek. - Innovációs Vezető Nívódíj Mészáros Antalnak, a CSOMIÉP Kft. ügyvezető igazgatójának. - Digitalizációért Nívódíj az Oktatási Hivatalnak. - Az Év Felfedezettje a Mag-Log Transport Kft. lett. - Kárpát Hazáért Nívódíj a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának és Simó Klárának, a Transilvanum Alapítvány elnökének. - Kárpát Hazáért Életmű Díj Végh László szociológusnak, politológusnak, a somorjai Bibliotheca Hungarica könyvtár létrehozójának. A pályázat kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség volt.

„Ha megint bukunk, elfelejthetjük a szavazóinkat”

Zoltai Ákos
Publikálás dátuma
2019.09.10. 17:57

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Az októberi voksolás tétjéről beszélt Karácsony Gergely, Nemény András, Tóth József és Pikó András.
– Az összes választási kampányban minden politikus elmondja, hogy az adott voksolás a legfontosabb. Néha ez valóban így van, például most – jelentette ki Karácsony Gergely az ellenzék főpolgármester-jelöltje a Pénzügykutató Zrt. keddi konferenciáján. Nem csak Karácsony, Tóth József angyalföldi polgármester, Nemény András szombathelyi és Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármester-jelölt is az októberi voksolás tétjét emelte ki. Pikó úgy vélte, bár a politikusokon kívül az elemzők is azt hangoztatják, hogy ez most tényleg az utolsó esély és történelmi felelősség az ellenzéknek, ő a két és fél hónapos kampányolása során azt érzékelte, a választók ezt nem igazán érzik át. – Ezt én is tapasztalom, de szerintem napokon belül változik a helyzet – jelezte Karácsony Gergely. Zugló polgármestere szerint egyébként most – bár hiába fontosak –, nem az önkormányzati ügyek adják a voksolás tétjét, hanem maga az önkormányzatiság. Nemény András felelevenítette, hogy Szombathely volt az első olyan helyszín, ahol az ellenzék bejelentette közös indulását. Ezután egyébként többségbe is kerültek fideszes belharcok miatt a közgyűlésben és Nemény szerint bebizonyították: lehet jól vezetni egy várost ellenzékből. A szocialista politikus szerint épp ezért van hitelük, a tét pedig óriási. – Több korábbi szavazónk azt mondta, most utoljára ránk voksolnak, de ha megint bukunk, akkor elfelejthetjük őket. Tóth József, a XIII. kerületet 1994 óta vezető polgármester meglátása szerint a mostani voksolás tétje az, hogy az önkormányzatiság a fideszes kétharmad áldozata lesz-e. – Jelentős felfogásbeli különbség van az önkormányzatok kapcsán a mostani és a 2010 előtti kormányok között. Kilenc évvel ezelőttig, ha orr-befogva is, de az önkormányzatokhoz telepítették a feladatokat a kabinetek. 2010-től viszont az önkormányzatokat az állam kiszolgálóinak tekintik – vont mérleget a veterán polgármester. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egykori elnöke, Surányi György a konferencia másik blokkjában a gazdasági helyzetről beszélt. A szakember véleménye szerint minél közelebbről nézzük a magyar gazdaságot, annál több kérdőjelet találunk. – Idén a tavalyihoz hasonló, öt százalékhoz lehet közel a GDP-bővülés üteme, így a magyar fejlettség elérheti az uniós átlag 72 százalékát – jelentette ki Surányi. Az MNB volt elnöke ugyanakkor hozzátette: a látszólag gyors tempó ellenére a régiónk többi országa elhúzott mellettünk.