A holokauszttagadó jobbikos képviselő könnyen bekerülhet a megyei közgyűlésbe

Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:27

Fotó: Kulcsár Gergely Facebook oldala
A Momentum és az LMP nyomására visszalépett az önkormányzati képviselő-jelöltségtől a debreceni Kulcsár Gergely, de a Jobbik színeiben a megyei lista 2. helyén szerepel.
A 24.hu szúrta ki, hogy Kulcsár Gergely a Jobbik Hajdú-Bihar megyei listájának második helyére került, így nagy az esélye annak, hogy az önkormányzati választásokat követően bekerül a megyei közgyűlésbe. Ez azért érdekes, mert Kulcsár először önkormányzati képviselő akart lenni Debrecenben, és első körben a Momentum és az LMP is beállt a jobbikos politikus mögé, és tulajdonképpen a kialakult médiabotrány miatt megkérték, hogy legyen szíves, gondolja meg magát, és lépjen vissza. Kulcsár vissza is lépett, ennek fényében meglepetés a megyei listás indulása, bár a Jobbikot tekintve azért nem megy ez csodaszámba. Mint ismert, Kulcsár 2012-ben azzal vált ismertté, hogy tagadta a holokausztot, aztán 2015-ben leköpte a nyilasok által a Dunába lőtt embereket jelképező budapesti emlékművet, majd a Facebook-oldalán aberrációnak nevezte a homoszexualitást.
Szerző

Orbán Viktor szerint elszúrtuk a szlovákok elleni meccset

Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:17

Fotó: Koncz Márton / Népszava
Hozzátette: a kiélezett helyzetekben a szlovák válogatott jobb volt.
A helyszínen izgulta végig a hétfői magyar-szlovák Eb-selejtezőt Orbán Viktor is. A szlovákok 2-1-es győzelmét hozó mérkőzés után a miniszterelnök a TA3 szlovák hírcsatornának mondta el a véleményét, ezt pedig az Nso.hu szemlézte. Orbán egyértelműen fogalmazott:
"Hát, elszúrtuk. Oda-vissza megvertek bennünket a szlovákok, ehhez nem lehet semmit sem hozzátenni."

A lap szerint így folytatta: "Az ilyen mérkőzések a pályán dőlnek el kiélezett helyzetekben, és a kiélezett helyzetekben Önök, vagyis a szlovák válogatott jobb volt." A szlovák csatornának Andrej Danko szlovák házelnök is nyilatkozott, ő is a helyszínen drukkolt a csapatának, és köszönetet mondott az atmoszféráért, Orbán Viktornak.
Szerző

Vegyészek segítenek az ápolóknak

Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az egészségügyi szakdolgozók ma egy fillérrel sem keresnek többet, mint a júliustól életbe lépett állítólagos béremelés előtt – állítja a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnöke hozzájuk is eljuttatott bérpapírok alapján.
Székely Tamás közleményben ajánlotta fel saját jogászaik segítségét azoknak, akiket hátrányosan érint a kormány és a Cser Ágnes EDDSZ elnök, Éger István orvoskamarai vezető, valamint Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének elnöke által aláírt bérmegállapodás. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) alelnökeként is dolgozó vezető kijelentette: nincs valós érdekvédelem az egészségügyben. A vegyészek segítsége nem példa nélküli az egészségügyben. Korábban az egri Markhot Ferenc Kórház majdnem 700 dolgozójának harcolták ki sikeresen az elmaradt cafetériapénzek kifizetését az érdekvédők által megfogalmazott egységes bírósági keresetekkel.
Szerző