Győzött a józan ész: mégsem lesznek futóútvonalak a Fiumei úti sírkertben

Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:36
Séta a Fiumei úti sírkertben
Fotó: Fiuemi úti sírkert / Facebook
A témát végül annyira megosztónak találta a Nemzeti Örökség Intézete, hogy elállt eredeti tervétől.
"Nagy az igény olyan zöldfelületre Budapest szívében, ahol mozogni, kikapcsolódni lehet. A mozogni vágyók számára futóútvonalak megjelölésével és információs tábla kihelyezésével teszi kényelmesebbé a sportolást a NÖRI" - közölte még pénteken az intézet. A hír aztán természetesen bejárta a magyar világhálót, nagyon sokan háborodtak fel az ötleten, ami a NÖRI szerint egyébként nem kegyeletsértő. Tegnap, hétfőn aztán kiírták saját Facebook-oldalukra, hogy a tervnek lőttek, nem lesznek futókörök a Fiumei úti sírkertben: 
Szerző

A holokauszttagadó jobbikos képviselő könnyen bekerülhet a megyei közgyűlésbe

Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:27

Fotó: Kulcsár Gergely Facebook oldala
A Momentum és az LMP nyomására visszalépett az önkormányzati képviselő-jelöltségtől a debreceni Kulcsár Gergely, de a Jobbik színeiben a megyei lista 2. helyén szerepel.
A 24.hu szúrta ki, hogy Kulcsár Gergely a Jobbik Hajdú-Bihar megyei listájának második helyére került, így nagy az esélye annak, hogy az önkormányzati választásokat követően bekerül a megyei közgyűlésbe. Ez azért érdekes, mert Kulcsár először önkormányzati képviselő akart lenni Debrecenben, és első körben a Momentum és az LMP is beállt a jobbikos politikus mögé, és tulajdonképpen a kialakult médiabotrány miatt megkérték, hogy legyen szíves, gondolja meg magát, és lépjen vissza. Kulcsár vissza is lépett, ennek fényében meglepetés a megyei listás indulása, bár a Jobbikot tekintve azért nem megy ez csodaszámba. Mint ismert, Kulcsár 2012-ben azzal vált ismertté, hogy tagadta a holokausztot, aztán 2015-ben leköpte a nyilasok által a Dunába lőtt embereket jelképező budapesti emlékművet, majd a Facebook-oldalán aberrációnak nevezte a homoszexualitást.
Szerző

Orbán Viktor szerint elszúrtuk a szlovákok elleni meccset

Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:17

Fotó: Koncz Márton / Népszava
Hozzátette: a kiélezett helyzetekben a szlovák válogatott jobb volt.
A helyszínen izgulta végig a hétfői magyar-szlovák Eb-selejtezőt Orbán Viktor is. A szlovákok 2-1-es győzelmét hozó mérkőzés után a miniszterelnök a TA3 szlovák hírcsatornának mondta el a véleményét, ezt pedig az Nso.hu szemlézte. Orbán egyértelműen fogalmazott:
"Hát, elszúrtuk. Oda-vissza megvertek bennünket a szlovákok, ehhez nem lehet semmit sem hozzátenni."

A lap szerint így folytatta: "Az ilyen mérkőzések a pályán dőlnek el kiélezett helyzetekben, és a kiélezett helyzetekben Önök, vagyis a szlovák válogatott jobb volt." A szlovák csatornának Andrej Danko szlovák házelnök is nyilatkozott, ő is a helyszínen drukkolt a csapatának, és köszönetet mondott az atmoszféráért, Orbán Viktornak.
Szerző