Előfizetés

Szerda reggel az egész országot szikrázó napsütés ébreszti

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.10. 20:36
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Mérsékelt lesz a szél, és csak néhány felhő szédeleghet az égen.
Éjszakára a kevés gomoly- és fátyolfelhő nagy része is feloszlik, és a többnyire derült ég alatt helyenként pára-, illetve ködfolt képződik - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos területeken kissé hűvösebb is lehet. Reggel mindenütt kitisztul az idő, és a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás.  A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 28 fok között alakul.

Győzött a józan ész: mégsem lesznek futóútvonalak a Fiumei úti sírkertben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:36
Séta a Fiumei úti sírkertben
Fotó: Fiuemi úti sírkert / Facebook
A témát végül annyira megosztónak találta a Nemzeti Örökség Intézete, hogy elállt eredeti tervétől.
"Nagy az igény olyan zöldfelületre Budapest szívében, ahol mozogni, kikapcsolódni lehet. A mozogni vágyók számára futóútvonalak megjelölésével és információs tábla kihelyezésével teszi kényelmesebbé a sportolást a NÖRI" - közölte még pénteken az intézet. A hír aztán természetesen bejárta a magyar világhálót, nagyon sokan háborodtak fel az ötleten, ami a NÖRI szerint egyébként nem kegyeletsértő. Tegnap, hétfőn aztán kiírták saját Facebook-oldalukra, hogy a tervnek lőttek, nem lesznek futókörök a Fiumei úti sírkertben: 

A holokauszttagadó jobbikos képviselő könnyen bekerülhet a megyei közgyűlésbe

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:27

Fotó: Kulcsár Gergely Facebook oldala
A Momentum és az LMP nyomására visszalépett az önkormányzati képviselő-jelöltségtől a debreceni Kulcsár Gergely, de a Jobbik színeiben a megyei lista 2. helyén szerepel.
A 24.hu szúrta ki, hogy Kulcsár Gergely a Jobbik Hajdú-Bihar megyei listájának második helyére került, így nagy az esélye annak, hogy az önkormányzati választásokat követően bekerül a megyei közgyűlésbe. Ez azért érdekes, mert Kulcsár először önkormányzati képviselő akart lenni Debrecenben, és első körben a Momentum és az LMP is beállt a jobbikos politikus mögé, és tulajdonképpen a kialakult médiabotrány miatt megkérték, hogy legyen szíves, gondolja meg magát, és lépjen vissza. Kulcsár vissza is lépett, ennek fényében meglepetés a megyei listás indulása, bár a Jobbikot tekintve azért nem megy ez csodaszámba. Mint ismert, Kulcsár 2012-ben azzal vált ismertté, hogy tagadta a holokausztot, aztán 2015-ben leköpte a nyilasok által a Dunába lőtt embereket jelképező budapesti emlékművet, majd a Facebook-oldalán aberrációnak nevezte a homoszexualitást.