Előfizetés

Reviczky Gábor önkormányzati lakást kapott, aztán beszállt a fideszes polgármester kampányába

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.10. 21:56
Reviczky Gábor (balra) színész és Bácskai János Ferencváros (jobbról a 2.) fideszes polgármestere a kampányfotón
Fotó: Dr. Bácskai János / Facebook
"A mindennapi ingázás mind anyagilag, mind korából fakadóan megterhelő számára."
Szeptember 4-én Bácskai János polgármester soron kívül javasolta, hogy a színész egy 2,5 szobás, 82,27 m² alapterületű összkomfortos önkormányzati lakásba költözhessen a Ferenc téren - írja a 444.hu. A lap hozzáteszi: rá négy nappal, szeptember 8-án Bácskai János Facebook-oldalán büszkén mutatta be az őt támogató csapatát, ahol az első sorban ott áll a friss ferencvárosi lakos, Reviczky Gábor is (lásd. borítóképünket). Az indoklás így szól: "Naponta öt órát autózik (Reviczky Gábor - a szerk.), a folyamatos időveszteség miatt több szerepet is vissza kellett már mondania. Munkája főként a fővároshoz köti, a mindennapi ingázás mind anyagilag, mind korából fakadóan megterhelő számára." A 444.hu felhívja rá a figyelmet, hogy a Fideszt  vállaltan régóta támogató Reviczky piaci alapú lakásbérlésével kapcsolatban visszaélés nem merült fel. A szerződése határozott időre, egy évre szól. Az ingatlant nem sajátíthatja ki. A megállapított bérleti díj nagyon jutányos, de nem komikusan alacsony. A Kossuth-díjas színésznek havonta 138.962 forintot kell fizetnie, ami nagyjából a fele a Ferenc téri hasonló paraméterű lakások bérleti díjának.  

Felcsúton senki nem indul a fideszes jelölttel szemben a polgármesteri tisztségért

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.10. 21:09

Fotó: Népszava / Népszava
Az aktuális kormánypárti polgármestert senki sem akarja legyőzni Orbán Viktor szülőfalujában.
Míg 2014-ben még kettő, tavaly már csak egy, idén pedig már egyetlen jelölt sem indul a polgármesteri székért a fideszes jelöltön kívül Felcsúton - írja az Azonnali.hu. A lap szerint az egyéni jelöltek számára az ajánlásgyűjtés időszaka hétfőn délután ért véget, ám addig csak és kizárólag Mészáros László István kormánypárti politikus, jelenlegi polgármester tűnt fel a jelöltek között a Valasztas.hu-n. Az Azonnali.hu emlékeztet: Mészáros László Istvánt azt követően választották polgármesterré Felcsúton – ahol Orbán Viktor miniszterelnök a gyermekkorát töltötte –, hogy az addigi településvezető, a gázszerelőből az ország leggazdagabb emberévé váló Mészáros Lőrinc lemondott a posztról 2018-ban.

Szerda reggel az egész országot szikrázó napsütés ébreszti

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.10. 20:36
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Mérsékelt lesz a szél, és csak néhány felhő szédeleghet az égen.
Éjszakára a kevés gomoly- és fátyolfelhő nagy része is feloszlik, és a többnyire derült ég alatt helyenként pára-, illetve ködfolt képződik - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos területeken kissé hűvösebb is lehet. Reggel mindenütt kitisztul az idő, és a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás.  A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 28 fok között alakul.