Előfizetés

Volner János pártalapításra készülhet, szerinte a Mi Hazánk a tíz évvel ezelőtti Jobbik klónja

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.11. 17:01

Fotó: Rosta Tibor / MTI
Ezért nem működik tovább együtt Toroczkaiékkel. Egyben sejtelmes megjegyzést is tett.
Volner János nyolc éven át volt a Jobbik országgyűlési képviselője, 2018-ban lépett ki a pártból. Akkor sokan azt várták, hogy átigazol a Toroczkai-Dúró-Novák triumvirátus fémjelezte Mi Hazánkhoz, ami csak félig-meddig történt meg. Voner most bejelentette, velük is szakít, mert szerinte a Mi Hazánk tulajdonképpen a tíz évvel ezelőtti Jobbik klónja. Facebookon közzétett indoklásában pedig sejtelmes részek is vannak miniszteri szerepre alkalmas értelmiségiekről, 150 fősre duzzadt közösségről. Ez minden klasszikus logika mentén azt jelenti, hogy Volner pártalapításra készül. Az egykori jobbikos, volt félig-meddig mihazánkos politikus közölnivalóját itt el is olvashatják teljes egészében:

Lázár Jánosból a hölgyek mindent kitapostak

Pion István
Publikálás dátuma
2019.09.11. 16:38
Lázár János. Fotó: Népszava
A fideszes kormánybiztos a Szeretem Vásárhelyt képviselőjelöltjénél vendégeskedett.
Lázár Jánossal valami történik. Csupa olyan szerepben tűnik fel mostanság, ami a fideszes országgyűlési képviselőktől általában nagyon távol áll. Sőt, Lázár száját néha olyan szavak is elhagyják, amikre kezdő dialektuskutatók csak azt mondanák: tájidegen. Mindegy, nézzék csak ezt a két és fél perces videót, amiben kormánybiztos úr meglátogatja Walterné Böngyik Terézia önkormányzati képviselőjelöltet, aki, kapaszkodjanak meg, nem Fidesz-színekben indul a hódmezővásárhelyi pozícióért. És ha ez nem lenne elég, a videóból kiderül, hogy Walterné sokszor üldözte már Lázár Jánost, aki szerint a legjobb mindig a sütemény széle, és nagyon fontos, hogy sok nő legyen a képviselő-testületben, akik jól kitaposnak egy polgármesterből, ahogy tették azt Lázárral is, mindent:

Orbán Viktor Prágába utazik a V4-ek és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójára

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.11. 16:14
Prága főtere, háttérben a Týn-templommal Fotó: Népszava/ Habik Csaba
A cél sejtelmesen semmitmondó: az együttműködés erősítése.
Csütörtökön Andrej Babis cseh kormányfő meghívására először külön a V4-ek miniszterelnökei egyeztetnek a prágai várban, majd munkaebéd keretében tárgyalnak Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegro és Szerbia vezetőivel - árulta el az MTI-nek Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke. A cseh kormány tájékoztatása szerint a rendezvény célja a visegrádi és a nyugat-balkáni régió együttműködésének erősítése. Az ülés napirendjén az aktuális európai kérdések szerepelnek, úgy mint az új Európai Bizottság összetétele, a 2020 utáni többéves pénzügyi keret, az infrastruktúra, az emberi erőforrások, az oktatás, a pénzügyi stabilitás témája illetve az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdések. A programot Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Peter Pellegrini szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közös sajtótájékoztatója zárja - tette hozzá Havasi.