Ukrán nő rongált sírokat egy kecskeméti temetőben

Publikálás dátuma
2019.09.11. 17:56
A sírrongáló több sírban is kárt tett a kecskeméti temetőben
Fotó: Police.hu
Tört-zúzott, virágokat és mécseseket dobált szét.
Kedden, a délutáni órákban egy 24 éves ukrán nő az egyik kecskeméti temetőben összesen négy sírban tett kárt - írja a Police.hu. Volt, amelyiken a virágokat, valamint a mécseseket zúzta össze és dobálta szét, de akadt olyan nyughely is, ahol a síremlék kőből készült elemeit törte szét.
A rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett tettest, őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.
Szerző

Felmentették az orvost, aki "halálba segített" egy súlyosan demens beteget

Publikálás dátuma
2019.09.11. 15:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A hágai bíróság minden vádat ejtett a holland orvos ellen.
A holland törvényszék megállapította, hogy a "halálba segített" 74 éves nő még betegségének egy korábbi fázisában kérelmezte az eutanáziát, az orvos pedig körültekintően, a jogszabályoknak és a leadott végakaratnak megfelelően járt el, konzultált több kollégájával és a családtagokkal. Az ügyészség azzal vádolta meg a mára visszavonult orvost, hogy nem járt el kellő gondossággal, s nem tett meg mindent azért, hogy tisztázza, a beteg továbbra is meg akar-e halni. A bíróság szerint azonban a kommunikáció nem is lett volna lehetséges a páciens állapota miatt. Sanne van der Harg, a vádhatóság szóvivője közölte, hogy alaposan tanulmányozni fogják a határozatot, csak utána döntenek az esetleges fellebbezésről. A "halálba segített" nő lánya kijelentette, nincs kétsége afelől, hogy anyja meg akart halni. "Az orvos kiszabadította mentális börtönéből" - fogalmazott. Sajtóhírek szerint az ítélet irányadó lehet a későbbi esetekben, segíthet az eutanáziatörvény értelmezésében. A világon elsőként Hollandiában legalizálták az eutanáziát 2002-ben, végrehajtását azonban szigorú szabályokhoz kötik ott és a később hasonlóan eljáró Belgiumban is. Az önkéntes halált azoknak engedélyezhetik, akik állandó, szinte elviselhetetlen, kevéssé csillapítható fájdalommal járó, gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, és az eutanáziát még teljesen tiszta tudatállapotban, cselekvőképesen kérelmezik írásban, ismételten. Az előrehaladott demenciában szenvedők körében rendkívül ritka az eutanázia, 2002 óta kevesebb mint húsz ilyen esetet regisztráltak Hollandiában.
Szerző

Tegnap óta körözik Komáromy "G Ras" Gergelyt garázdaságért

Publikálás dátuma
2019.09.11. 15:20

Fotó: Gregory G Ras / Facebook
"Miért nem írtatok mondjuk egy emailt, pöcsfejek, hogy legyek szíves befáradni?" - kommentálta az előadó-aktivista.
Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség garázdaság miatt Komáromy "G Ras" Gergely ellen. Az előadó-aktivista egy barátjától értesült arról, hogy egyáltalán körözik. Komáromy saját Facebook-oldalán osztotta meg az esetet, vérbő kommentárral, amiből a cikkünk leadjében olvasható idézet még nagyon baráti. 
Szerző
Frissítve: 2019.09.11. 15:35