Előfizetés

Csütörtökön lesz is nyár még, meg nem is

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.11. 21:57

Fotó: Shutterstock
A szél viszont biztosan fújni fog.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerda éjjel változóan felhős lesz az ég, főként délen, délkeleten alakulhat ki néhol zápor, minimális eséllyel zivatar. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, csütörtök hajnaltól azonban helyenként megélénkül az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. Reggeltől aztán gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként zápor előfordulhat. Több helyen megélénkül az északnyugati, északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Nemes Gábor nem hibázott, nem kell fizetnie

G.E.
Publikálás dátuma
2019.09.11. 21:44
Aláírásgyűjtés Nemes Gábornak
Fotó: Nemes Gábor Facebook oldala
Jogszerűen gyűjtött aláírásokat a XVI. kerület ellenzéki polgármester-jelöltje, a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a helyi és a fővárosi választási bizottságok döntését.
A Demokratikus Koalíció (DK) felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Ítélőtáblához, miután a Fővárosi Választási Bizottság jóváhagyta a XVI. kerületi Helyi Választási Bizottság döntését a közös ellenzéki polgármesterjelöltre kirótt majdnem 150 ezer forintos bírságról. Nemes Gábornak azért kellett volna fizetnie, mert a kerületi szakrendelő elé meghirdetett fórumon támogató aláírásokat gyűjtött társaival. A bírság indoklása szerint a terület az önkormányzat tulajdona, ahol csak előzetes írásbeli engedéllyel tehette volna ezt. Az Ítélőtábla végleges döntése azonban kimondja, hogy az Alaptörvény szerint a helyi önkormányzat tulajdona a nemzeti vagyon része, ami a közérdeket kell hogy szolgálja, közös szükségleteket kell hogy kielégítsen. Ez alapján a közforgalom számára egyébként nyitott területen nem történt tiltott aláírásgyűjtés, így a korábbi határozatokat az Ítélőtábla megváltoztatta és az eredeti kifogást elutasította.

50 emberrel a fedélzetén csak úgy mellékvágányra toltak egy vonatot a Nyugatiban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.11. 20:52
Képünk illusztráció
Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A MÁV elismerte a hibát, ami másodszor fordult elő.
Csaknem 50 emberrel a fedélzetén mellékvágányra toltak egy vonatot kedd reggel a Nyugati pályaudvaron. Volt, aki a 9 hónapos gyermekét tolta babakocsiban a sínek között, hogy visszajusson az állomásra. Egy szemtanú azt mondta az RTL Híradónak, hogy senki nem tájékoztatta az utasokat, akik így nem tudták, miért áll a vonat. Az 50 ember végül megunta a céltalan várakozást, és visszasétáltak az állomásra. A MÁV-nál elismerték, hogy hibáztak. Három hónapja azonban ugyanitt szintén mellékvágányra vittek egy vonatnyi embert.