Pikó András;

Lefoglalták Pikó kampányfőnökének laptopját

Csütörtök reggel is folytatódott Udvarhelyi Tessza kihallgatása.

Csütörtök reggel folytatódott Udvarhelyi Tesszának, Pikó András VIII. kerületi polgármester-jelölt kampányfőnökének a rendőrségi kihallgatása. Úgy tudjuk, Udvarhelyi laptopját lefoglalták.

Mint megírtuk, Pikó András kampányközpontjában szerdán tartottak házkutatást, és Udvarhelyit már akkor kihallgatták a rendőrök. Pikó a történteket lapunknak úgy kommentálta: „Felháborító, megdöbbentő, hogy egy egyértelműen alaptalan rágalom után egy nappal a rendőrséget politikai célokra használják fel ellenünk. Lehet, úgy gondolták, hogy ezzel megfélemlítenek bennünket, de pont ellentétes hatást értek el. Biztosan nem lépek vissza”. Már akkor szó volt arról, hogy lefoglalják az épületben lévő laptopokat.

Az ügy előzménye, hogy az ellenzéki aspiránst a kormánylap Magyar Nemzet jogtalan adatgyűjtéssel vádolta meg. Az újság dokumentumokat és fotókat tett közzé, amelyek szerintük igazolják, hogy csalást követtek el.

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje még szerda este Pikóék kampányközpontjához ment. A politikus azt mondta, Pikóék „talpig becsületes emberek, akiknek a legtöbb fideszes politikus a lába nyomát se csókolhatná meg.” Az Indexnek azt is hozzátette, hogy péntek este hat órakor szolidaritási tüntetést tartanak.

A Népszavával kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy „választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.” Pikó András szerint semmiféle csalást nem követettek el, de a Fidesz valóban vásárol voksokat, óvónőket kényszerít ajánlóívek aláírására és visszaél a megszerzett adatokkal.