Három megyében csaptak le a tíztagú drogbandára a rendőrök (videó)

Publikálás dátuma
2019.09.13. 06:38

Fotó: police.hu
A tíz gyanúsított közül kilencen bűnügyi őrizetbe kerültek.
522 gramm amfetamin, 800 gramm marihuána, 180 db extasy tabletta, fegyverek és több millió forint a mérlege annak az akciónak, melyet három megyében és tíz helyszínen hajtott végre összesen 168 rendőr – írja a police.hu. A rendőrség közlése szerint a tízfős társaság ellen bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Az elkövetői kör tagjairól ugyanis kiderült, hogy 2019-ben szervezetten értékesítettek különböző csatornákon keresztül olyan kábítószernek minősülő anyagokat, melyeket Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar megyében szereztek be. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egységei kedden összehangolt razzia keretében Budapesten, Törökbálinton, Debrecenben és Szegeden egyszerre tartottak kutatásokat, melyek során összesen 522 gramm amfetamint, 800 gramm marihuánát, 180 darab extasy tablettát, valamint a kábítószer porciózásához, méréséhez, tárolásához, hígításához szükséges eszközöket foglaltak le. Ezen kívül fegyvereket is találtak, valamint közel tíz millió forint értékben gépkocsit és készpénzt foglaltak le, melynek megtalálásában bankjegykereső kutya is segített. A nyomozók a tíz ember mindegyikét gyanúsítottként hallgatták ki. A társaság hat férfi és három női tagját bűnügyi őrizetbe vették, és letartóztatásuk indítványozására előterjesztést tettek.    
Szerző

Sűrű fekete füst szállt fel az Árpád híd felől (videó)

Publikálás dátuma
2019.09.12. 16:43

Fotó: Koncz Márton / Népszava
Lakóház égett, de hamar eloltották a tüzet - egy órával később már csak 14 felhevült gázpalack visszahűtése folyik.
Az ég felé gomolygó sűrű fekete füstre figyelhettek fel a budapestiek csütörtök délután, az Árpád híd, illetve a Honvéd kórház irányából. Röviddel háromnegyed 5 előtt adott ki tájékoztatást a katasztrófavédelem a tűzesetről, e szerint
tűz keletkezett egy 7 emeletes ház tetőterében a főváros XIII. kerületében, a Gidófalvy Lajos utcában.

Nagy erőkkel vonultak a helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását. Negyed 6 előtt pár perccel pedig már arról számoltak be:
négy vízsugárral eloltották a tüzet.

Egész pontosan 16:57-kor jeleztek vissza a helyszínen dolgozó tűzoltók a "lefeketítésről", azaz a tűz eloltásáról, mondta el a Népszavának a katasztrófavédelem szóvivője. Egy körülbelül ezer négyzetméter alapterületű tető szigetelése égett teljes terjedelmében, egy építés alatt álló, lakatlan épületben. 
Az egész Budapesten jól látható sűrű füstöt valószínűleg a szigetelés égő anyaga adta. A katasztrófavédelem mobillaborral mérte körbe a környéket,. és mint megállapították, nincsen mérgező anyag a levegőben.
Senki sem sérült meg; még az égő épület mellett álló toronydaru kezelője is önerőből tudott lejönni.

A helyszínen az egységek tizenegy darab gázpalackot találtak, ezeket kihozták és visszahűtötték. Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Szerző
Témák
tűzeset
Frissítve: 2019.09.12. 17:44

Feldühítette a testvére, baltával ütötte agyon a kutyáját

Publikálás dátuma
2019.09.12. 13:57

Fotó: police.hu
Az megölt állatot el is ásta a a rendőrség szerint a hernádi férfi, de így sem kerülhette el a felelősségre vonást.
Állatkínzás miatt gyanúsítottak meg 25 éves hernádi férfit, aki a nyomozati adatok szerint szeptember 9-én délben megölte testvére kutyáját. A fiatal férfi tette előtt összekülönbözött testvérével, majd bosszúból, vagy dühe levezetéseként egy baltával agyoncsapta a kiszolgáltatott állatot.
A tetemet elásta, de az ügy nem maradt ennyiben: a kutya gazdája feljelentést tett, testvérét szerdán pedig kihallgatták az örkényi rendőrsön. Az esetre gyorsan pontot tettek a helyi rendőrök: csütörtökön már le is zárták a nyomozást, és vádemelési javaslatot tettek az illetékes ügyészségnek (police.hu). 
Szerző