Zuglói vonatgázolás: válságos állapotban van az elütött nő, a rendőrség vizsgálja a balesetet

Publikálás dátuma
2019.09.13. 13:46
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az elsődleges vizsgálatok alapján a tehervonat a lassújelet betartva közlekedett.
Csütörtökön délután, 13 óra 38 perckor egy tehervonat elütött egy fiatal nőt Zugló megállóhelyen. A balesettel kapcsolatban rendőrségi vizsgálat van folyamatban – közölte a Mávinform. A vasúttársaság azt írta, hogy a baleset az állomáson folyó peronfelújítás kordonnal elkerített munkaterületén kívül, korábban elkészült és az utasforgalom számára átadott helyszínen következett be. A kivitelezés miatt a szakaszon sebességkorlátozás van érvényben, 80 km/óra helyett 40 km/órával mehetnek a vonatok. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tehervonat a lassújelet betartva közlekedett. Hozzátették, hogy a peronfelújítás során a biztonsági sáv a jelenleg érvényes szabályok szerint a meglévő, régi 80 cm-ről 110 cm-re emelkedik. A baleset helyszínén ennek a biztonsági sávnak a növelése már megtörtént, hiszen ezen a részen a vállalkozó már befejezte a felújítást. A peronon a csúcsidőn kívül történt baleset időpontjában néhány utas várakozott csupán, a hangos utastájékoztató rendszeren a vonat érkezése előtt 3-5 perccel többször elhangzott, hogy a megállóhelyen hamarosan vonat halad át.

Továbbra is válságos állapotban van a fiatal nő

Flóris István, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet főigazgató-helyettese közleményében azt írta: csütörtökön 14 óra 40 perckor vittek be a mentők egy fiatal nőt súlyos, életveszélyes koponya-, mellkas-, hasüregi és végtagsérülésekkel a traumatológiai intézetbe. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, csütörtökön életmentő műtéti beavatkozásokat végeztek el rajta. A sérültet az intenzív osztályon kezelik, állapota továbbra is válságos. (MTI) 

Szerző
Témák
Zugló gázolás

Halálos baleset – Fának ütközött egy kisteherautó Nyíregyháza és Tiszavasvári között

Publikálás dátuma
2019.09.13. 13:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A járművet vezető 76 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Egy Nyíregyháza felől Tiszavasvári irányába közlekedő kisteherautó lesodródott az útról, majd egy fának ütközött péntek délelőtt a 36-os főút 36. kilométerében, a tiszalöki elágazás közelében. A balesetben a járművet vezető 76 éves tiszavasvári férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A helyszínelés idejére félpályás forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. 
Szerző

Muflon okozott balesetet Komárom-Esztergom megyében

Publikálás dátuma
2019.09.13. 10:14

Fotó: police.hu
Egy motoros elesett a járművével, amikor az állat átszaladt előtte.
Csütörtök este, 18 óra után egy tatai férfi motorkerékpárral közlekedett a 1119-es számú úton Bajna felől Héreg irányába. Egy jobbra ívelésű kanyarban, amelyre nem volt rálátása, a bal oldali fás, bokros terület irányából átszaladt előtte egy muflon. A motoros elesett a járművével, a balesetben megsérült – írja a police.hu. A rendőrség a vadelütések megelőzése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét a fokozott óvatosságra, a csökkentett haladási sebesség megválasztására. „A motorkerékpárral közlekedők jóval védtelenebbek a gépjárművezetőkhöz képest. Ezért a motorosok részéről a vadveszélyes útszakaszokon még inkább indokolt a lassúbb és óvatosabb közlekedés, s nem tanácsos a megengedett felső sebességértéket kihasználni. Készüljenek fel előre a vadak által okozott veszélyhelyzetekre, s tegyenek meg mindent a balesetek megelőzéséért” – tették hozzá.
Szerző