A Parlament felrobbantásával fenyegetett egy részeg utas, mert nem jutott neki ülőhely a vonaton

Publikálás dátuma
2019.09.13. 13:48
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A Keleti Pályaudvaron rendőrök várták.
A Tatabányai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy magyar állampolgárral szemben, aki az „Allahu Akbar” kifejezést használta, majd robbantással fenyegetőzött utazás közben, egy vasúti kocsiban. Az ügyészség közleménye szerint a vádlott még június elején a tatabányai vasútállomáson, ittas állapotban felszállt a Sopronból Budapest, Keleti Pályaudvarra közlekedő InterCity szerelvény egyik kocsijába. A vonat elindulása után, még Tatabánya területén
bement az egyik fülkébe, ahol nem jutott számára ülőhely, és azt mondta, hogy „Allahu Akbar”, majd közölte a fülkében utazókkal, hogy ő terrorista, robbantani fog a belvárosban és a Parlamenttel kezdi.

Szavai félelmet keltettek a fülkében utazókban, ezért egyikük telefonon értesítette a rendőrséget, akik Budapesten, a Keleti Pályaudvaron várták a vádlottat és intézkedtek vele szemben. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.
Szerző

Zuglói vonatgázolás: válságos állapotban van az elütött nő, a rendőrség vizsgálja a balesetet

Publikálás dátuma
2019.09.13. 13:46
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az elsődleges vizsgálatok alapján a tehervonat a lassújelet betartva közlekedett.
Csütörtökön délután, 13 óra 38 perckor egy tehervonat elütött egy fiatal nőt Zugló megállóhelyen. A balesettel kapcsolatban rendőrségi vizsgálat van folyamatban – közölte a Mávinform. A vasúttársaság azt írta, hogy a baleset az állomáson folyó peronfelújítás kordonnal elkerített munkaterületén kívül, korábban elkészült és az utasforgalom számára átadott helyszínen következett be. A kivitelezés miatt a szakaszon sebességkorlátozás van érvényben, 80 km/óra helyett 40 km/órával mehetnek a vonatok. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tehervonat a lassújelet betartva közlekedett. Hozzátették, hogy a peronfelújítás során a biztonsági sáv a jelenleg érvényes szabályok szerint a meglévő, régi 80 cm-ről 110 cm-re emelkedik. A baleset helyszínén ennek a biztonsági sávnak a növelése már megtörtént, hiszen ezen a részen a vállalkozó már befejezte a felújítást. A peronon a csúcsidőn kívül történt baleset időpontjában néhány utas várakozott csupán, a hangos utastájékoztató rendszeren a vonat érkezése előtt 3-5 perccel többször elhangzott, hogy a megállóhelyen hamarosan vonat halad át.

Továbbra is válságos állapotban van a fiatal nő

Flóris István, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet főigazgató-helyettese közleményében azt írta: csütörtökön 14 óra 40 perckor vittek be a mentők egy fiatal nőt súlyos, életveszélyes koponya-, mellkas-, hasüregi és végtagsérülésekkel a traumatológiai intézetbe. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, csütörtökön életmentő műtéti beavatkozásokat végeztek el rajta. A sérültet az intenzív osztályon kezelik, állapota továbbra is válságos. (MTI) 

Szerző
Témák
Zugló gázolás

Halálos baleset – Fának ütközött egy kisteherautó Nyíregyháza és Tiszavasvári között

Publikálás dátuma
2019.09.13. 13:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A járművet vezető 76 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Egy Nyíregyháza felől Tiszavasvári irányába közlekedő kisteherautó lesodródott az útról, majd egy fának ütközött péntek délelőtt a 36-os főút 36. kilométerében, a tiszalöki elágazás közelében. A balesetben a járművet vezető 76 éves tiszavasvári férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A helyszínelés idejére félpályás forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. 
Szerző