Előfizetés

Négyes karambol miatt torlódik az M3-as, többen megsérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.13. 18:56
Illusztráció
Fotó: police.hu
A baleset Gödöllőnél a Miskolc felé vezető oldalon történt.
Eddig tisztázatlan okból és körülmények között összeütközött négy személyautó 2019. szeptember 13-án 17 óra 47 perckor az M3-as autópályán Gödöllőnél a Miskolc felé vezető oldalon - írja a police.hu.  Az elsődleges adatok szerint két személy megsérült. Az érintett útszakaszon a rendőrök a belső forgalmi sávot lezárták. A helyszínelés és műszaki mentés idejére torlódásra kell számítani.

Rengeteget kereshettek dílerkedéssel a Szigeten elfogott holland fiatalok

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.13. 17:24

Fotó: police.hu
Letartóztatásuk elrendelése óta a bizonyítékok köre jelentősen bővült.
Meghosszabbították a letartóztatását annak a két holland fiatalnak, akiket még a Sziget fesztivál közben fogtak el a rendőrök több mint 17 kilogrammnyi, 100 millió forint értékű kábítószerrel - derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből. Ennek apropóján árultak el részleteket arról, hogy mi minden derült ki a nyomozás során. Azt írják,
azt, hogy valamin ügyködnek a gyanúsítottak, a szigetes biztonsági őrök vették észre; ők aztán a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen feltartóztatták őket.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak jövedelmi viszonyai, életvitele és megtakarításai még a lefoglalt kábítószer beszerzésére sem nyújthattak fedezetet. Az elkövetés jelentős szervezésre, anyagi ráfordításra utaló jegyei megalapozottan vetik fel azt, hogy
a gyanúsítottak a megélhetésüket legalább részben kábítószer-kereskedelemből biztosították, így esetükben a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Az elsőfokú végzés szerint a gyanúsítottak kizárólag a Sziget Fesztiválra érkeztek Budapestre, Magyarországon lakóhellyel, személyes kapcsolatokkal és kötöttségekkel nem rendelkeznek. Figyelemmel erre és a bűncselekmény bizonyítottsága esetén kiszabható büntetés nagyságára, megalapozottan feltehető, hogy a terheltek jelenléte a büntetőeljárás során kizárólag a kényszerintézkedés fenntartásával biztosítható. A nyomozás folyamatban van, amelynek fő célja jelenleg a bizonyítékok befolyástól mentes összegyűjtése. Ráadásul a kábítószer-ügyekhez is "jelentős közérdek fűződik" - mindezekre tekintettel döntött a bíróság a letartóztatás meghosszabbításáról. A végzés nem végleges.
A két fiatal cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Letartóztatásuk elrendelése óta a bizonyítékok köre jelentősen bővült, a terhükre rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja tovább erősödött.

A Parlament felrobbantásával fenyegetett egy részeg utas, mert nem jutott neki ülőhely a vonaton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.13. 13:48
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A Keleti Pályaudvaron rendőrök várták.
A Tatabányai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy magyar állampolgárral szemben, aki az „Allahu Akbar” kifejezést használta, majd robbantással fenyegetőzött utazás közben, egy vasúti kocsiban. Az ügyészség közleménye szerint a vádlott még június elején a tatabányai vasútállomáson, ittas állapotban felszállt a Sopronból Budapest, Keleti Pályaudvarra közlekedő InterCity szerelvény egyik kocsijába. A vonat elindulása után, még Tatabánya területén
bement az egyik fülkébe, ahol nem jutott számára ülőhely, és azt mondta, hogy „Allahu Akbar”, majd közölte a fülkében utazókkal, hogy ő terrorista, robbantani fog a belvárosban és a Parlamenttel kezdi.

Szavai félelmet keltettek a fülkében utazókban, ezért egyikük telefonon értesítette a rendőrséget, akik Budapesten, a Keleti Pályaudvaron várták a vádlottat és intézkedtek vele szemben. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.