Előfizetés

Egy 17 éves fiút lőttek agyon egy utcai leszámolásban, több tinédzser társa is megsebesült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.15. 10:39
A kanadai rendőrség a leszámolás helyszínén
Fotó: Twitter / Toronto Sun / John Hanley
A félautomata fegyverekkel felszerelkezett banda a rajtaütés után elmenekült.
A kanadai rendőrség félautomata fegyverekkel felszerelkezett elkövetők után nyomoz, akik szombat este Mississauga városában lövöldöztek – írja az Index.hu a CBC News alapján. A támadásban egy 17 éves fiú meghalt és öten megsérültek, a sebesült áldozatok között további két tizenéves van, egyikük állapota életveszélyes. A lap szerint a lövöldözés egy lakóház mögötti parkolóban történt, a házban éppen egy videoklipet forgattak, de nem tudni, hogy a két dolognak van-e köze egymáshoz. A környéken parkoló autók mindenesetre tele vannak a lövedékek nyomaival. A felfegyverzett banda elmenekült a környékről, de mivel egyelőre nem akadtak a nyomukra, a rendőrség szerint továbbra is veszélyt jelentenek a városban a közbiztonságra.  

Lépcsőházba rángatta be áldozatát egy férfi, aztán megverte és meg akarta erőszakolni

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.15. 10:18
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A megtámadott nőnek sikerült kiszabadulni a tettes fogságából, akit el is kaptak a rendőrök.
Pénteken délelőtt egy férfi megtámadott és erőszakoskodni akart egy nővel Budapest VII. kerületében - írja a Police.hu. Az áldozat éppen becsengetett egy erzsébetvárosi társasház kaputelefonján, amikor a tettes hátulról átkarolta, befogta a száját, és a kinyíló ajtón át berángatta a lépcsőházba. A férfi aztán földre rántotta a nőt, többször megütötte és erőszakoskodni próbált vele, de a sértettnek sikerült kiszabadulnia, és fel tudott szaladni az emeletre, ahol segítséget kért. Eközben az elkövető kimenekült a házból. Az áldozat értesítette a rendőröket, akik térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével a Práter utcában találták meg a tettest. A budapesti 26 éves R. Andrást szombaton kapták el és őrizetbe is vették.
A kihallgatása során a Szófia utcai bűncselekményen felül további két – újpesti – erőszakos bűncselekmény elkövetését is beismerte.

Két tábla csokit tudtak elvenni a rablók az idős férfitől

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.14. 19:30
A rablók mindent átkutattak, de így is csak két csokit tudtak zsákmányolni
Fotó: police.hu
Aztán pár órával később már a kihallgatásukon ültek. A minden szempontól szomorú eset Mátészalkán történt meg.
Grafikonok, hosszú tanulmányok sem tudják olyan pontosan visszaadni a vidéki Magyarország kilátástalanságát, mint egy-egy bűnügyi hír a police.hu-n. 
Ezúttal egy rablásról számolt be a rendőrségi portál: a gyanú szerint két ópályi lakos csütörtök este bement egy 65 éves mátészalkai férfi házába, és pénzt követeltek tőle. 
Miután nem tudott adni, a két rabló megverte a sértettet, és felforgatta otthonát – de szó szerint semmilyen értéket nem találtak, csak két tábla csokit. Amit jobb híján el is vittek zsákmányként.

Az áldozat bejelentette a rablást, és a mátészalkai rendőrök pedig néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőket, a 40 éves J. Sándort és a 44 éves V. Pétert. Mivel mindketten beismerő vallomást tettek, a két gyanúsított bűnügyi őrizetbe került.