Halál a síneken: embert gázolt a Gradec IC Dinnyés és Székesfehérvár között

Publikálás dátuma
2019.09.15. 10:40
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Zágráb felé tartó Gradec IC Dinnyés és Székesfehérvár között elütött egy embert, emiatt a Budapest-Székesfehérvár vonalon 15-30 perccel megnőhet a vonatok menetideje - közölte a Mávinform vasárnap reggel a honlapján.
A helyszínelés ideje alatt a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek. A szerelvényről a belföldre utazók egy székesfehérvári vonatra szállhatnak át a katasztrófavédelem segítségével, míg a külföldre tartók várakozásra kényszerülnek a helyszínelés befejezéséig. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szemerei Péter az MTI-nek elmondta, hogy az elgázolt ember a helyszínen meghalt. 
Szerző

Egy 17 éves fiút lőttek agyon egy utcai leszámolásban, több tinédzser társa is megsebesült

Publikálás dátuma
2019.09.15. 10:39
A kanadai rendőrség a leszámolás helyszínén
Fotó: Twitter / Toronto Sun / John Hanley
A félautomata fegyverekkel felszerelkezett banda a rajtaütés után elmenekült.
A kanadai rendőrség félautomata fegyverekkel felszerelkezett elkövetők után nyomoz, akik szombat este Mississauga városában lövöldöztek – írja az Index.hu a CBC News alapján. A támadásban egy 17 éves fiú meghalt és öten megsérültek, a sebesült áldozatok között további két tizenéves van, egyikük állapota életveszélyes. A lap szerint a lövöldözés egy lakóház mögötti parkolóban történt, a házban éppen egy videoklipet forgattak, de nem tudni, hogy a két dolognak van-e köze egymáshoz. A környéken parkoló autók mindenesetre tele vannak a lövedékek nyomaival. A felfegyverzett banda elmenekült a környékről, de mivel egyelőre nem akadtak a nyomukra, a rendőrség szerint továbbra is veszélyt jelentenek a városban a közbiztonságra.  
Szerző

Lépcsőházba rángatta be áldozatát egy férfi, aztán megverte és meg akarta erőszakolni

Publikálás dátuma
2019.09.15. 10:18
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A megtámadott nőnek sikerült kiszabadulni a tettes fogságából, akit el is kaptak a rendőrök.
Pénteken délelőtt egy férfi megtámadott és erőszakoskodni akart egy nővel Budapest VII. kerületében - írja a Police.hu. Az áldozat éppen becsengetett egy erzsébetvárosi társasház kaputelefonján, amikor a tettes hátulról átkarolta, befogta a száját, és a kinyíló ajtón át berángatta a lépcsőházba. A férfi aztán földre rántotta a nőt, többször megütötte és erőszakoskodni próbált vele, de a sértettnek sikerült kiszabadulnia, és fel tudott szaladni az emeletre, ahol segítséget kért. Eközben az elkövető kimenekült a házból. Az áldozat értesítette a rendőröket, akik térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével a Práter utcában találták meg a tettest. A budapesti 26 éves R. Andrást szombaton kapták el és őrizetbe is vették.
A kihallgatása során a Szófia utcai bűncselekményen felül további két – újpesti – erőszakos bűncselekmény elkövetését is beismerte.
Szerző
Frissítve: 2019.09.15. 17:30