Előadás közben a mélybe zuhant egy magyar cirkuszi artista

Publikálás dátuma
2019.09.16. 07:37
Illusztráció
Fotó: ERIC GAILLARD / AFP
A boszniai baleset során eltört egy csigolyája, de már Magyarországon kezelik a légtornászt.
Éppen egy lengőgyakorlatot adott elő egy boszniai cirkuszban, amikor egy apró csúszás miatt egyensúlyát vesztette, és a porond padlójára csapódott egy magyar artista, írja a borsonline.hu. A 20 éves Picard Lili múlt csütörtökön szenvedett balesetet, mely során egy csigolyája is eltört.
Az artista keresztapja a porondról nézte végig unokahúga zuhanását, írja a lap. Lili nagyapja, Picard Endre erről így nyilatkozott: "a fiam az elsők között rohant oda, hogy elkapja az unokámat. Ezek után azonban négy bohócszámot is végig kellett csinálnia, mosolyognia, nevettetnie kellett, miközben az unokahúgát elvitték és nem tudott róla semmit. Ez a szakma sajnos ilyen, a show-nak mennie kell tovább". A Picard család 250 éves cirkuszi múltra tekint vissza a lap szerint, a nagyszülők, Endre és Sarolta 50 évig dolgoztak artistaként, Lili keresztapja, Endre pedig unokahúgával egy társulatban lép fel bohócszámaival.
Az artista- és a cirkuszostársadalom egy emberként Liliék mögött áll: azonnal felajánlották, hogy vért adnak a műtét előtt, a szerb orvosi papírokat pedig a Fővárosi Nagycirkusz pedig segített lefordíttatni a családnak.
Vasárnap hajnalban már a kecskeméti kórházban vizsgálták a lezuhant artistát. Anyja, Picard Tünde mellette utazhatott a sürgősségi kocsiban, míg a mentősök egész úton figyelték a vákuumágyon rögzített artista minden rezdülését.
Szerző

Két autó karambolozott a III. kerületben, mentőt is riasztottak a helyszínre

Publikálás dátuma
2019.09.16. 07:34
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset az Árpád fejedelem útja Árpád hídhoz közeli szakaszán történt.
Összeütközött két személyautó hétfő kora reggel Budapest III. kerületében, az Árpád fejedelem útja Árpád hídhoz közeli szakaszán – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A balesetet szenvedett járművek műszaki mentéséhez a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek a helyszínre. Az esethez a mentőket is riasztották.
Szerző
Témák
Óbuda baleset

Őrizetben a putnoki útonállók

Publikálás dátuma
2019.09.15. 13:32
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök rövid idő alatt elfogták azt a két férfit és nőt, akik megtámadtak egy nőt Putnokon.
Csoportos rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse két 25, illetve 22 éves férfival és egy 24 éves nő szemben. A gyanúsítottak 2019. szeptember 14-én 8 órakor Putnokon, a Sajó utcában egy 59 éves nő táskáját követelték. Az asszony nem akarta odaadni az értékeit, ezért az útonállók bántalmazták. A földre lökött nő kezéről a támadók erőszakkal levették a gyűrűjét, majd elmenekültek a helyszínről. A bejelentést követően a nyomozók rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrőrsre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható putnoki férfiakat és a női társukat. A náluk tartott házkutatásnál megtalálták, és lefoglalták az elrabolt aranygyűrűt. A Putnoki Rendőrőrs az őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben előterjesztést tett letartóztatásuk ügyészi indítványozására.
Szerző
Témák
rablás Putnok