Három éve életveszélyesen összevert valakit, de csak most jutott vádemelésig a bulinegyed egy biztonsági őrének ügye

Publikálás dátuma
2019.09.16. 11:30

Fotó: Shutterstock
Azonnal ütött, az összeeső turista pedig úgy beütötte a fejét az aszfaltba, hogy bele is halhatott volna.
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy biztonsági őr ellen, aki egy üres üveg rugdosása miatti szóváltás után leütött egy külföldit - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn. A közlemény szerint a 37 éves vádlott biztonsági őrként dolgozott egy VII. kerületi szórakozóhelyen, amikor - még 2016 szeptemberében - egy külföldiekből álló társaság érkezett a bejárathoz.
Az egyik külföldi férfi ittas állapotban egy üres üveget rugdosott a járdán, ami nem tetszett az egyik biztonsági őrnek és szóváltásba keveredett a sértettel.

A hangoskodásra a társasághoz ment a vádlott is, majd egyik őrtársát megkerülve azonnal, ököllel megütötte a sértettet a fején. A bántalmazott az ütéstől hanyatt esett, és a fejét az aszfaltba ütve elvesztette az eszméletét. A sértett a bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, koponya alatti bevérzést szenvedett, amely
szakszerű orvosi ellátás nélkül a halálához is vezethetett volna.

A Fővárosi Főügyészség a bántalmazóval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Fesztiválon próbált gázfegyverrel a haragosára lőni egy vanyarci férfi

Publikálás dátuma
2019.09.16. 07:37

Fotó: police.hu
De nem járt sikerrel. A rendőrök a helyszínen elfogták a 60 éves gyanúsítottat.
A Pásztói Rendőrkapitányság garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 60 éves vanyarci férfi ellen – írja a police.hu. A nyomozás adatai alapján a férfi szombaton, egy  vanyarci fesztiválon hangos szóváltást követően gáz- és riasztófegyvert fogott haragosára, majd azzal megpróbált lőni, de nem sikerült neki. A rendőrök a 60 éves férfit a helyszínen elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság tagjai a fegyvert lefoglalták.
Szerző
Frissítve: 2019.09.16. 09:40

Előadás közben a mélybe zuhant egy magyar cirkuszi artista

Publikálás dátuma
2019.09.16. 07:37
Illusztráció
Fotó: ERIC GAILLARD / AFP
A boszniai baleset során eltört egy csigolyája, de már Magyarországon kezelik a légtornászt.
Éppen egy lengőgyakorlatot adott elő egy boszniai cirkuszban, amikor egy apró csúszás miatt egyensúlyát vesztette, és a porond padlójára csapódott egy magyar artista, írja a borsonline.hu. A 20 éves Picard Lili múlt csütörtökön szenvedett balesetet, mely során egy csigolyája is eltört.
Az artista keresztapja a porondról nézte végig unokahúga zuhanását, írja a lap. Lili nagyapja, Picard Endre erről így nyilatkozott: "a fiam az elsők között rohant oda, hogy elkapja az unokámat. Ezek után azonban négy bohócszámot is végig kellett csinálnia, mosolyognia, nevettetnie kellett, miközben az unokahúgát elvitték és nem tudott róla semmit. Ez a szakma sajnos ilyen, a show-nak mennie kell tovább". A Picard család 250 éves cirkuszi múltra tekint vissza a lap szerint, a nagyszülők, Endre és Sarolta 50 évig dolgoztak artistaként, Lili keresztapja, Endre pedig unokahúgával egy társulatban lép fel bohócszámaival.
Az artista- és a cirkuszostársadalom egy emberként Liliék mögött áll: azonnal felajánlották, hogy vért adnak a műtét előtt, a szerb orvosi papírokat pedig a Fővárosi Nagycirkusz pedig segített lefordíttatni a családnak.
Vasárnap hajnalban már a kecskeméti kórházban vizsgálták a lezuhant artistát. Anyja, Picard Tünde mellette utazhatott a sürgősségi kocsiban, míg a mentősök egész úton figyelték a vákuumágyon rögzített artista minden rezdülését.
Szerző