Kosdi tragédia: vádat emeltek a kigyulladt melléképületben meghalt kisfiú apja ellen

Publikálás dátuma
2019.09.16. 12:17
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A vádlott öngyújtókat töltött, és nem vette észre, hogy 5 éves gyermeke eltette az egyiket.
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, akinek „óvatlansága miatt” tűz ütött ki egy kosdi ház melléképületében, amelyben kisgyermeke életét vesztette – tájékoztatta a vádhatóság hétfőn az MTI-t. A Szabó Ferenc megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint a vádlott és felesége négy közös gyermeküket nevelték Kosdon. Az apa szülői feladatait elhanyagolta, szabadidejében „italozott, tévézett, internetezett”. 2018. augusztus 13-án az asszony a legkisebb gyermekével orvoshoz ment, addig a többi gyereket a nagymamához vitte, ahol előbb a nagyszülő, majd később az apa felelt értük. A vádlott öngyújtókat töltött, és nem vette észre, hogy 5 éves kisfia eltette az egyik öngyújtót. Ebéd után a vádlott bezárkózott a szobába, nem foglalkozott gyermekei felügyeletével. A gyerekek először tévéztek, majd az udvaron egy régi bútorokkal, lomokkal teli melléképületben játszottak, ahol meggyújtottak egy papírzacskót. A lángoló papírt a nagyobbik fiú megpróbálta eloltani, de nem sikerült neki, ezért kiszaladt az épületből. Ötéves testvére az épület sarkába kuporodott és segítségért kiabált. A nagymama, majd a vádlott a lángok miatt nem tudott bemenni a kisfiúért. A család ismerősei hívták a tűzoltókat, akik 10 perc alatt a helyszínre értek és megkezdték az oltást, de a kisfiú meghalt a tűzben.
Szerző

Három éve életveszélyesen összevert valakit, de csak most jutott vádemelésig a bulinegyed egy biztonsági őrének ügye

Publikálás dátuma
2019.09.16. 11:30

Fotó: Shutterstock
Azonnal ütött, az összeeső turista pedig úgy beütötte a fejét az aszfaltba, hogy bele is halhatott volna.
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy biztonsági őr ellen, aki egy üres üveg rugdosása miatti szóváltás után leütött egy külföldit - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn. A közlemény szerint a 37 éves vádlott biztonsági őrként dolgozott egy VII. kerületi szórakozóhelyen, amikor - még 2016 szeptemberében - egy külföldiekből álló társaság érkezett a bejárathoz.
Az egyik külföldi férfi ittas állapotban egy üres üveget rugdosott a járdán, ami nem tetszett az egyik biztonsági őrnek és szóváltásba keveredett a sértettel.

A hangoskodásra a társasághoz ment a vádlott is, majd egyik őrtársát megkerülve azonnal, ököllel megütötte a sértettet a fején. A bántalmazott az ütéstől hanyatt esett, és a fejét az aszfaltba ütve elvesztette az eszméletét. A sértett a bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, koponya alatti bevérzést szenvedett, amely
szakszerű orvosi ellátás nélkül a halálához is vezethetett volna.

A Fővárosi Főügyészség a bántalmazóval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Fesztiválon próbált gázfegyverrel a haragosára lőni egy vanyarci férfi

Publikálás dátuma
2019.09.16. 07:37

Fotó: police.hu
De nem járt sikerrel. A rendőrök a helyszínen elfogták a 60 éves gyanúsítottat.
A Pásztói Rendőrkapitányság garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 60 éves vanyarci férfi ellen – írja a police.hu. A nyomozás adatai alapján a férfi szombaton, egy  vanyarci fesztiválon hangos szóváltást követően gáz- és riasztófegyvert fogott haragosára, majd azzal megpróbált lőni, de nem sikerült neki. A rendőrök a 60 éves férfit a helyszínen elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság tagjai a fegyvert lefoglalták.
Szerző
Frissítve: 2019.09.16. 09:40